Κεφτεδάκια με Μπέικον και Αρωματικά με Λαχανοσαλάτα

 

Το πείραμα πέτυχε … κεφτεδάκια μοσχομυριστά,ζεστά και πεντανόστιμα…!

Τα υλικά μας
για τα κεφτεδάκια
500 gr. μοσχαρίσιο κιμά
120 gr. μπέικον
2 κρεμμύδια
1 σκελίδα σκόρδο
1 αυγό
1 ματσάκι μαϊντανό
2-3 φύλλα μέντα
1/2 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
1/2 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκιά
2 κουταλιές της σούπας ξύδι λευκό
3 φέτες μπαγάτικο ψωμί ή 1 φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
Aλάτι
Πιπέρι
Αλέυρι για το τηγάνισμα
Λάδι για το τηγάνισμα
για την λαχανοσαλάτα
1/4 λάχανο λευκό μετρίου μεγέθους ψιλοκομμένο
1 καρότο μεγάλο τριμμένο
3-4 αγγουράκια τουρσί σε φέτες
1 μικρό κρεμμύδι ξερό τριμμένο
1 κουταλιά της σούπας ξύδι
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
Αλάτι
Πάπρικα

Ας δούμε πώς φτιάχνονται
τα κεφτεδάκια

Βάζουμε το ψωμί να μουλιάσει σε ένα  μπωλ με αρκετό νερό.
Στο multi πολτοποιούμε τα κρεμμύδια,το σκόρδο,τον μαϊντανό και το μπέικον.
Βάζουμε τον κιμά σε ένα μπώλ και προσθέτουμε το μείγμα από το multi,το μουλιασμένο ψωμί  αφού το στίψουμε με το χέρι μας ή την φρυφγανιά και όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Ζυμώνουμε πολύ καλά και όσο περισσότερη ώρα μπορούμε.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου.
Ζυμώνουμε λίγο ακόμη τον κιμά και πλάθουμε κεφτεδάκια.
Τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε άφθονο λάδι μέχρι να ροδοτηγανιστούν.
η λαχανοσαλάτα
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί,εκτός της μαγιονέζας και της πάπρικας.
Προσθέτουμε την μαγιονέζα,ανακατεύουμε να ενωθεί με τα υπόλοιπα υλικά. 
Σερβίρουμε τα κεφτεδάκια μας με λαχανοσαλάτα πασπαλισμένη με πάπρικα.

Πηγή Funky Cook

Πριν αλλάξετε σελίδα…
Μπορεί να βρεθήκατε εδώ, αλλά είναι σίγουρο -πιστεύουμε- πως υπάρχουν συνταγές απολύτως σχετικές μ αυτό που ψάχνετε! Πάρτε ιδέες για μια παραλλαγή, ή, εμπνευστείτε για κάτι λίγο διαφορετικό σήμερα!
Διαλέξτε ποιά σας ενδιαφέρει περισσότερο και δείτε:

  1. Τραχανάς με Ξινόγαλο,Ντομάτα και Πάπρικα
  2. Φακές Σούπα Βελουτέ με Αρωματικά
  3. Συκώτι με «Μελωμένες» Πατάτες και Σάλτσα Λεμονιού
  4. Σπανακόρυζο