Κιμάς κόκκινης φακής (χωρίς λίπη)

 

Δείτε τη συνταγή απο Vegetarian Recipes
Υλικά


1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

1 1/2 κούπα σάλτσα τομάτας (π.χ. ψιλοκομμένο πουμαρό)

1/2 κούπα κόκκινες φακές

1 κούπα ζωμό λαχανικών

1/2 κ.γ. αλάτι

1/2 κ.γ. μαύρο πιπέρι

1/2 κ.γ. ρίγανη

1 κ.σ. φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο

2 κουταλιά της σούπας φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Ζεστάνετε μια μέτρια κατσαρόλα με 1/4 φλιτζάνι νερό σε μέτρια φωτιά. Σοτάρετε στο νερό το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν, για 4-5 λεπτά. Προσθέστε όλα τα άλλα συστατικά, εκτός από το μαϊντανό και μαγειρέψτε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι φακές. Προσθέστε το μαϊντανό, χαμηλώστε τη φωτιά και μαγειρέψτε για άλλα 5-10 λεπτά, προσθέτοντας λίγο νερό αν χρειαστεί. Σερβίρετε πάνω από ζυμαρικά της επιλογής σας.

Πηγή: Vegetarian Recipes

Πριν αλλάξετε σελίδα…
Μπορεί να βρεθήκατε εδώ, αλλά είναι σίγουρο -πιστεύουμε- πως υπάρχουν συνταγές απολύτως σχετικές μ αυτό που ψάχνετε! Πάρτε ιδέες για μια παραλλαγή, ή, εμπνευστείτε για κάτι λίγο διαφορετικό σήμερα!
Διαλέξτε ποιά σας ενδιαφέρει περισσότερο και δείτε:

  1. παστίτσιο με σάλτσα φακής
  2. Tα Γιουβαρλάκια της Φακής
  3. Φυτρα Φακής Σαλάτα
  4. Κιμάς για μακαρόνια