ΚΙΣ ΛΟΡΕΝ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ

 

Υλικά
Για τη ζύμη

125 γραμμάρια βούτυρο ή μαργαρίνη
250 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλιές της σούπας παγωμένο νερό
λίγο αλάτι

Για τη γέμιση
300 γραμμάρια κολοκυθάκια κομμένα σε πολύ λεπτές φέτες
100 γραμμάρια μπέικον
200 γραμμάρια κίτρινα τυριά (έμενταλ, κασέρι, μοτσαρέλα, γκούντα)
2 αυγά
200 ml φρέσκο γάλα

Εκτέλεση

Σε λεκανάκι ρίχνουμε το αλεύρι και κόβουμε μικρά κυβάκια το βούτυρο.
Τρίβουμε με τα χέρια μας το αλεύρι με το βούτυρο μέχρι να έχουμε μια ζύμη όλο τρίμματα.
Κατόπιν ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά το κρύο νερό μέχρι να πετύχουμε μια ζύμη ελαστική που να μην κολλάει στα χέρια μας.
Τυλίγουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Μετά από 1 ώρα βγάζουμε τη ζύμη και την βάζουμε στο κέντρο μιας ελαφρά βουτυρωμένης ταρτιέρας με διάμετρο 28 εκ.Σπρώχνουμε με τα χέρια μας και απλώνουμε τη ζύμη σε όλο το σκεύος προσέχοντας να την ανασηκώσουμε για να καλύπτει και τα πλάγια του ταψιού.
Σε τεφάλ σκεύος βάζουμε το μπέικον ψιλοκομμένο να βγάλει το λίπος του.Αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα και στο λαδάκι ρίχνουμε τα κολοκυθάκια και τα μαραίνουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να βγάλουν όλα τα υγρά τους.Ρίχνουμε αλατάκι και πιπέρι.
Στην ταρτιέρα στρώνουμε το μπέικον και ρίχνουμε λίγο τυράκι τριμμένο.Στρώνουμε τα κολοκυθάκια και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί.Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και με κουτάλι περιχύνουμε την τάρτα κουταλιά κουταλιά να πάει παντού.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 βαθμούς για 20 λεπτά με μισή ώρα!
Σηκώστε με ένα μαχαίρι την ζύμη να δείτε αν έχει ροδίσει από κάτω. Αν χρειαστεί βάλτε το φούρνο στην κάτω λειτουργία ψησίματος πρώτα για 10 λεπτά και μετά άλλα 15 πάνω κάτω!
Αν έχετε χρόνο φτιάξτε την από το πρωί! Όσο μένει άψητη τόσο καλύτερη γίνεται γιατί τραβάει η ζύμη τα αυγά με το γάλα και γίνεται πιο αφράτη! 

AΣΤΕΡΟΛΙΛΑ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πριν αλλάξετε σελίδα…
Μπορεί να βρεθήκατε εδώ, αλλά είναι σίγουρο -πιστεύουμε- πως υπάρχουν συνταγές απολύτως σχετικές μ αυτό που ψάχνετε! Πάρτε ιδέες για μια παραλλαγή, ή, εμπνευστείτε για κάτι λίγο διαφορετικό σήμερα!
Διαλέξτε ποιά σας ενδιαφέρει περισσότερο και δείτε:

  1. Κις Λορέν
  2. Κις Λορέν
  3. Γεμιστά Κολοκυθάκια με Τόφου
  4. Σουφλέ με κολοκυθάκια και γιαούρτι

Τι αναζητούν οι επισκέπτες σ αυτή τη συνταγή:

  • κολοκυθακια σε κισ λορεν