Κοκκινιστό Κεμπάπ Σόγιας με Κινόα

 

Δείτε τη συνταγή απο χορτοφαγικές συνταγές
Από τις συνταγές του Ευριπίδη.

Υλικά:
500 γρ. κεμπάπ σόγιας
2 κρεμμύδια
ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο

1 καρότο ψιλοκομμένο
1 κόκκινη πιπεριά (ντοματοπιπεριά, Φλωρίνης σε ροδέλες)
1 πράσσινη πιπεριά [κέρατο, σε ροδέλες (προαιρετικά)]
500 γρ. κόκκινη σάλτσα
2 ξυλάκια κανέλα
5 μπαχάρια
2 ξυλάκια γαρύφαλλο (μπορούν να μπουν έως 5, είναι θέμα γεύσεων)
1-2 πρέζες φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
2 πρέζες κόκκινο πιπέρι
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
2 κουτ. του γλυκού αλάτι

Για την Κινόα:
2 κούπες κινόα
αλάτι
βιολογικός κύβος λαχανικών (προαιρετικά)

Εκτέλεση:
Βάζουμε στην κατσαρόλα μας το κρεμμύδι και το σκόρδο να τσιγαριστούν σε λίγο ελαιόλαδο (ή ρίχνουμε και λίγο νερό για να μαλακώσουν και όχι να τσιγαριστούν). Στη συνέχεια, προσθέτουμε την κόκκινη σάλτσα, νερό και το κεμπάπ. Ρίχνουμε επίσης τα μπαχαρικά μας, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και ψήνουμε για 50 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Εικοσι λεπτά πριν τελειώσει ο χρόνος μαγειρέματος προσθέτουμε τα καρότα και δέκα λεπτά πριν, την πιπεριά.
Σημείωση ανά τακτά χρονικά διαστήματα, προσέχουμε να μην σωθεί το νερό μας προσθέτοντας κι άλλο, όταν δούμε ότι χρειάζεται.

Για την Κινόα:
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε 2 κούπες κινόα μαζί με 6 ποτήρια νερό, λίγο αλάτι και τον βιολογικό κύβο λαχανικών και ανακατεύουμε μέχρι να πιει το ζουμάκι της (περίπου 15-20 λεπτά). Τέλος, σερβίρουμε σε ένα πιάτιο την κινόα μαζί με το κεμπάπ σόγιας.

Πηγή: χορτοφαγικές συνταγές

Πριν αλλάξετε σελίδα…
Μπορεί να βρεθήκατε εδώ, αλλά είναι σίγουρο -πιστεύουμε- πως υπάρχουν συνταγές απολύτως σχετικές μ αυτό που ψάχνετε! Πάρτε ιδέες για μια παραλλαγή, ή, εμπνευστείτε για κάτι λίγο διαφορετικό σήμερα!
Διαλέξτε ποιά σας ενδιαφέρει περισσότερο και δείτε:

  1. Κριθαράκι Κοκκινιστό με Κιμά Σόγιας
  2. Της Σόγιας το Πάρτυ
  3. Χειμερινή Σαλάτα με Κινόα
  4. Σπακο-κινόα