Κολοκυθοπιτάκια Γλυκά με Κουκουνάρι και Πορτοκάλι

 

Δείτε τη συνταγή απο Funky Cook

Γλυκά μοσχομυριστά κολοκυθοπιτάκια τυλιγμένα σε ρολό,μεγάλη αδυναμία … ποτέ δεν μπορώ να σταματήσω στο πρώτο!

Τα υλικά μας
500 gr. φύλλο κρούστας
1 κιλό κίτρινη κολοκύθα τριμμένη
1 φλυτζάνι ζάχαρη
1 γεμάτο κουταλάκι του γλυκού κανέλα
 2 κουταλιές της σούπας σπόρους κουκουνάρι
1 γεμάτο κουταλάκι του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
Χυμό ενός πορτοκαλιού
1 βανίλια
Σταφίδες
Καρύδια χοντροκοπανισμένα
Ελαιόλαδο
για το πασπάλισμα
Ζάχαρη άχνη
Κανέλα
Ας δούμε πώς φτιάχνονται
Βάζουμε την κολοκύθα με τον χυμό του πορτοκαλιού να βράσει.
Μόλις βγάλει τα υγρά της και μαλακώσει την βάζουμε σε τρυπητό να στραγγίσει.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τον πολτό της κολοκύθας,την ζάχαρη,το ξύσμα πορτοκαλιού,την κανέλα, την βανίλια,το κουκουνάρι,2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και βράζουμε για 3-4 λεπτά ανακατεύοντας τακτικά.
Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και προσθέτουμε όσες σταφίδες και καρύδια θέλουμε!
Παίρνουμε το φύλλο και το απλώνουμε,δίπλα μας έχουμε μία βρεγμένη πετσέτα για να το σκεπάσουμε να μην μας ξεραθεί.
Με την ροδέλα χαράσουμε ένα σταυρό στα φύλλα και τα κόβουμε σε τέσσερα ισομεγέθη κομμάτια και σκεπάζουμε με την πετσέτα.
Παίρνουμε ένα κομμάτι και απλώνουμε μία κουταλιά γέμιση κατά μήκος στην κάτω πλευρά.
Τυλίγουμε δύο φορές σε ρολό,διπλώνουμε προς τα μέσα τις άκρες και συνεχίζουμε το τύλιγμα.
Κλείνουμε το ρολάκι και βρέχουμε ελαφρά την άκρη με λίγο νερό με την βοήθεια ενός πινέλου.
Τοποθετούμε τα ρολάκια σε λαδωμένο ταψί.
Παιρνάμε τα ρολάκια ελαφρά με ελαιόλαδο και ψήνουμε μέχρι να χρυσίσουν.
Πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλα.

Πηγή: Funky Cook

Πριν αλλάξετε σελίδα…
Μπορεί να βρεθήκατε εδώ, αλλά είναι σίγουρο -πιστεύουμε- πως υπάρχουν συνταγές απολύτως σχετικές μ αυτό που ψάχνετε! Πάρτε ιδέες για μια παραλλαγή, ή, εμπνευστείτε για κάτι λίγο διαφορετικό σήμερα!
Διαλέξτε ποιά σας ενδιαφέρει περισσότερο και δείτε:

  1. Αρωματικά Ρυζοτρουφάκια με Λευκή Σοκολάτα σε Γλυκιά Σούπα Λωτού με Πορτοκάλι και Κάρδαμο
  2. Φακές Σούπα Βελουτέ με Αρωματικά
  3. Αρνάκι Πορτοκάλι και Αρωματικό Πλιγούρι με Κρόκο Κοζάνης και Αμύγδαλα
  4. Μοσχαράκι με Δενδρολίβανο Μέλι Μοσχοφίλερο και Λαχανικά