Κομπόστα μήλο-αχλάδι

 

Υλικά

500 γρ. μήλα και αχλάδια
2/3 κούπας ζάχαρη
2 κούπες νερό
1 ξύλο κανέλας
2-3 γαρίφαλα
1 κ.σ. κόρν φλάουρ (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα φρούτα, αφαιρώντας φλούδα και κουκούτσια, τα κόβουμε στα δύο ή στα τέσσερα και τα ρίχνουμε αμέσως σε νερό στο οποίο έχουμε στύψει χυμό λεμονιού, για να μην μαυρίσουν. Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη και τα μυρωδικά για 5′, ρίχνουμε τα φρούτα και
Ταξίδι στις γεύσεις!!!

Πριν αλλάξετε σελίδα…
Μπορεί να βρεθήκατε εδώ, αλλά είναι σίγουρο -πιστεύουμε- πως υπάρχουν συνταγές απολύτως σχετικές μ αυτό που ψάχνετε! Πάρτε ιδέες για μια παραλλαγή, ή, εμπνευστείτε για κάτι λίγο διαφορετικό σήμερα!
Διαλέξτε ποιά σας ενδιαφέρει περισσότερο και δείτε:

  1. Κομπόστα μήλο με σταφίδες
  2. Μαρμελάδα αχλάδι-μήλο-μπανάνα!
  3. σαρλότ με μήλο, αχλάδι και κυδώνι
  4. Σαλάτα με καραμελωμένο αχλάδι, παρμεζάνα…

Τι αναζητούν οι επισκέπτες σ αυτή τη συνταγή:

  • κομποστα αχλαδι