Κομπόστα μήλο με σταφίδες

 

Δείτε τη συνταγή απο Betty’s Cuisine

Μια απλή κομπόστα, όπως την έφτιαχνε πριν χρόνια η μανούλα μου, με μοναδική διαφορά λίγες σταφίδες που ενισχύουν την γλύκα και τη γεύση αυτού του τόσο απλού και νόστιμου επιδόρπιου!

Υλικά:
4 κόκκινα σφιχτά μήλα
2 φλυτζάνια νερό
1 ½ φλυτζάνι ζάχαρη
Φλούδα από 1 λεμόνι
1 κουταλάκι χυμός λεμονιού
1 ξύλο κανέλας
3-4 κουταλιές σούπας σταφίδες ξανθές

Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε στα 4.
Τα ρίχνουμε αμέσως, για να μην μαυρίσουν, σε κατσαρόλα με το νερό,
 τη ζάχαρη, τη φλούδα και το χυμό λεμονιού και την κανέλα. 
 Βάζουμε την κατσαρόλα στην αρχή σε δυνατή και μετά σε μέτρια φωτιά για μισή ώρα περίπου,
μέχρι να μαλακώσουν τα μήλα. 
Λίγο πριν ετοιμαστούν ρίχνουμε και τις σταφίδες.
 Βγάζουμε τα μήλα με τρυπητή κουτάλα, τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ
και αφήνουμε το σιρόπι με τις σταφίδες να βράσουν για 3-4 λεπτά ακόμα,
μέχρι να δέσει το σιρόπι.
 Το αποσύρουμε από τη φωτιά και περιχύνουμε τα μήλα.

Αφήνουμε να κρυώσουν και απολαμβάνουμε σκέτα,
 πασπαλισμένα με λίγη κανέλα ή πάνω από γιαούρτι.

Πηγή: Betty’s Cuisine

Πριν αλλάξετε σελίδα…
Μπορεί να βρεθήκατε εδώ, αλλά είναι σίγουρο -πιστεύουμε- πως υπάρχουν συνταγές απολύτως σχετικές μ αυτό που ψάχνετε! Πάρτε ιδέες για μια παραλλαγή, ή, εμπνευστείτε για κάτι λίγο διαφορετικό σήμερα!
Διαλέξτε ποιά σας ενδιαφέρει περισσότερο και δείτε:

  1. Κέικ με πετιμέζι και σταφίδες
  2. Μαρμελάδα μήλο
  3. Muffins με βρώμη και μήλο
  4. Κομπόστα μήλο-αχλάδι

Τι αναζητούν οι επισκέπτες σ αυτή τη συνταγή:

  • κομποστα μηλο με σταφιδες