Κορμός σοκολάτας “al peperoncino”

 

Σαν ήμουνα μικρός και έλεγα κανένα παλιόλογο (από εκείνα τα παλιόλογα που λέγαμε μικροί: “μπουμπούνα”, “άντε ρε χαζοβιόλη”, “η μαμά σου είναι χοντρέλω !”, τέτοια πράγματα), η μητέρα-μου μου έβαζε πιπέρι στο στόμα. Σας έχουν βάλει ποτέ πιπέρι στο στόμα;;; Στην αρχή νοιώθεις μία αίσθηση χώματος, στη συνέχεια ένα έντονο κάψιμο και για δεκαετίες μετά μία…. αγάπη στα καυτερά!!!

Έτσι και εγώ, χρόνια μετά, εξακολουθώ να έχω μία ιδιαίτερη έλξη για τις καυτερές γεύσεις. Θα το έχετε προσέξει ίσως και στις συνταγές μου. Αλλά και σοκολατένιο γλυκό (και μάλιστα το αγαπημένο μου) σε devil’s έκδοση, αυτό πάει πέρα και από τα δικά μου στάνταρντς!!!!!

Το σαλάμι σοκολάτας με peperoncino είναι ένα πλούσιο και γευστικό γλυκό με πρωτότυπη εμφάνιση, που προσφέρεται για να δώσει ένα εύθυμο και ζωντανό όνο σε ένα γιορτινό τραπέζι. Ιδιαίτερα αυτής της χριστουγεννιάτικης περιόδου.

Πριν αλλάξετε σελίδα…
Μπορεί να βρεθήκατε εδώ, αλλά είναι σίγουρο -πιστεύουμε- πως υπάρχουν συνταγές απολύτως σχετικές μ αυτό που ψάχνετε! Πάρτε ιδέες για μια παραλλαγή, ή, εμπνευστείτε για κάτι λίγο διαφορετικό σήμερα!
Διαλέξτε ποιά σας ενδιαφέρει περισσότερο και δείτε:

  1. Κορμός σοκολάτας με κονιάκ
  2. Κορμός σοκολάτας με μπισκότα
  3. Κορμός σοκολάτας
  4. Κορμός σοκολάτας