Κοτόπιτες ατομικές

 

Δείτε τη συνταγή απο Betty’s Cuisine

Ένας θαυμάσιος τρόπος για να αξιοποιήσουμε το περίσσευμα από βραστό ή ψητό κοτόπουλο
και να φτιάξουμε γρήγορα και χωρίς κόπο πεντανόστιμες ατομικές κοτόπιτες
 που θα εκτιμηθούν από όλους!  

Υλικά για 4 ατομικά σκεύη:

(τα υλικά είναι κατά προσέγγιση)
250 γρ κοτόπουλο βραστό ή ψητό
1 κουταλιά ελαιόλαδο
5-6 φέτες μπέικον σε κομμάτια
250 γρ μανιτάρια φρέσκα
2 ½ κουταλιές αλεύρι
1 κουταλιά θυμάρι
50 γρ βιτάμ
1 κύβος ζωμός κότας διαλυμένος σε
1 φλυτζάνι καυτό νερό
1 φύλλο σφολιάτας
Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.
Κόβουμε το κοτόπουλο σε κομμάτια και το ανακατεύουμε με το αλεύρι και το θυμάρι.
 Σοτάρουμε το μπέικον στο ελαιόλαδο σε σιγανή φωτιά
 και προσθέτουμε τα μανιτάρια να σοταριστούν για 2-3 λεπτά. 
 Προσθέτουμε το βιτάμ και το κοτόπουλο και ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε και το νερό με τον κύβο κότας, ανακατεύουμε,
αφήνουμε να πάρει 1-2 βράσεις και σβήνουμε τη φωτιά. 
 Μοιράζουμε το κοτόπουλο σε 4 πυρίμαχα φορμάκια.
 Κόβουμε λωρίδες απο τη σφολιάτα, βρέχουμε ελαφρά το χείλος κάθε σκεύους
και φτιάχνουμε στεφανάκια γύρω από αυτό.
 Κόβουμε την υπόλοιπη σφολιάτα στα 4 και καλύπτουμε καλά την επιφάνεια του σκεύους,
πατώντας γύρω-γύρω με ένα πηρούνι για να κολλήσει καλά η ζύμη πάνω στο στεφανάκι.
 Κάνουμε 2-3 τρύπες με το πηρούνι στην επιφάνεια της σφολιάτας
και ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια.
 Αφήνουμε να μισοκρυώσει,  θρυμματίζουμε τη σφολιάτα μέσα στο σκεύος   
και απολαμβάνουμε!

Πηγή: Betty’s Cuisine

Πριν αλλάξετε σελίδα…
Μπορεί να βρεθήκατε εδώ, αλλά είναι σίγουρο -πιστεύουμε- πως υπάρχουν συνταγές απολύτως σχετικές μ αυτό που ψάχνετε! Πάρτε ιδέες για μια παραλλαγή, ή, εμπνευστείτε για κάτι λίγο διαφορετικό σήμερα!
Διαλέξτε ποιά σας ενδιαφέρει περισσότερο και δείτε:

  1. Ριγκατόνι ολικής αλέσεως με φρέσκα μανιτάρια
  2. Μοσχάρι με μανιτάρια
  3. Κέικ ολικής με σταγόνες σοκολάτας
  4. Τυρόπιτα με ανθότυρο και φέτα