Κοτόπουλο κοκκινιστό με κριθαράκι πιπεριάς…

 

Άτομα: 3, Χρόνος προετοιμασίας: 10’ , Χρόνος ψησίματος: 1 ώρα , Κόστος: 6 €

ΥΛΙΚΑ:
3 κομμάτια κοτόπουλο
250 γρ κριθαράκι με πιπεριά Φλωρίνης από το Πήλιο
2 ντομάτες ώριμες
1 κουταλάκι πελτέ ντομάτας
4 ποτήρια ζεστό νερό
Αλάτι
Πιπέρι
Λίγο ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σε μία πήλινη γάστρα (ή σε ένα πυρίμαχο σκεύος) βάζετε τα κομμάτια κοτόπουλο, τις ντομάτες κομμένες σε λεπτές φέτες, 3 ποτήρια νερό, τον πελτέ ντομάτας, το αλάτι, το πιπέρι και το ελαιόλαδο.

Κλείνουμε τη γάστρα με το καπάκι και ψήνουμε για 45 λεπτά στους 200 °C.

Κατόπιν προσθέτουμε και το κριθαράκι με το 4ο ποτήρι νερό και φουρνίζουμε για άλλα 15 λεπτά έως ότου γίνει το κριθαράκι.

Η σελίδα δείχνει cache εκδοχή (στιγμιότυπο) περιεχομένου συνταγής από το public domain: https://www.foodtrails.gr/kotopoulo-kritharaki/. – Μεταβείτε στην πηγή με το σύνδεσμο: ΣΥΝΤΑΓΕΣ – FoodTrails Magazine https://www.foodtrails.gr/kotopoulo-kritharaki/.

Πριν αλλάξετε σελίδα…
Μπορεί να βρεθήκατε εδώ, αλλά είναι σίγουρο -πιστεύουμε- πως υπάρχουν συνταγές απολύτως σχετικές μ αυτό που ψάχνετε! Πάρτε ιδέες για μια παραλλαγή, ή, εμπνευστείτε για κάτι λίγο διαφορετικό σήμερα!
Διαλέξτε ποιά σας ενδιαφέρει περισσότερο και δείτε:

  1. Κοτόπουλο κοκκινιστό με κριθαράκι στην…
  2. Κριθαράκι Κοκκινιστό με Κιμά Σόγιας
  3. Κοτόπουλο με κριθαράκι
  4. ~ Κοτόπουλο με Κριθαράκι ~