Κοτόπουλο λεμονάτο με disaronno

 

Άτομα: 4, Χρόνος προετοιμασίας: 10′, Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρα και 15′, Κόστος: 8€

ΥΛΙΚΑ: 
1 κοτόπουλο
3 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
2 λεμόνια (το χυμό τους)
1 σφηνάκι λικέρ disaronno
2 φύλλα δάφνης
1 πρέζα δεντρολίβανο
Αλάτι
Πιπέρι
5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2½ ποτήρια του νερού νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Κόβουμε το κοτόπουλο σε μερίδες, το πλένουμε καλά και το αφήνουμε να στραγγίσει.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Σοτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.  Όταν κοντεύει να ροδίσει ρίχνουμε και το σκόρδο για να ροδίσει και αυτό. Σβήνουμε με το κονιάκ και το χυμό των λεμονιών. Ύστερα ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι, τη δάφνη, το δεντρολίβανο και το νερό. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε το φαγητό μας σε μέτρια φωτιά για 1 ώρα περίπου.

Info: Αν στο τέλος η σάλτσα μας είναι πολύ υγρή, αφαιρούμε το κοτόπουλο και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει μέχρι να έχουμε την ποσότητα που θέλουμε εμείς.

Δένουμε τη σάλτσα με μια κουταλιά βούτυρο ή με κορν-φλάουρ!

Σερβίρουμε με ρύζι ή πατάτες τηγανιτές.

Η σελίδα δείχνει cache εκδοχή (στιγμιότυπο) περιεχομένου συνταγής από το public domain: https://www.foodtrails.gr/kotopoulo-lemonato-disaronno/. – Μεταβείτε στην πηγή με το σύνδεσμο: ΣΥΝΤΑΓΕΣ – FoodTrails Magazine https://www.foodtrails.gr/kotopoulo-lemonato-disaronno/.

Πριν αλλάξετε σελίδα…
Μπορεί να βρεθήκατε εδώ, αλλά είναι σίγουρο -πιστεύουμε- πως υπάρχουν συνταγές απολύτως σχετικές μ αυτό που ψάχνετε! Πάρτε ιδέες για μια παραλλαγή, ή, εμπνευστείτε για κάτι λίγο διαφορετικό σήμερα!
Διαλέξτε ποιά σας ενδιαφέρει περισσότερο και δείτε:

  1. Κοτόπουλο λεμονάτο με τζίντερ
  2. Ο νικητής του κάστινγκ, για το ελληνικό Disaronno Mixing Star
  3. Κοτόπουλο λεμονάτο της κατσαρόλας με…
  4. Κοτόπουλο λεμονάτο με ρύζι