Κοτόπουλο λιβανέζικο με ρόδι

 

Δείτε τη συνταγή απο cookthebook

 Τώρα που το ρόδι είναι εντός εποχής ακόμη, και όχι ψυγείου-εισαγόμενο,από το Ισραήλ,όπως είδα κάποτε και ξαφνιάστηκα,παραμονές Χριστουγέννων ήταν,(οπότε και ανακάλυψα οτι είναι φρούτο φθινοπωρινό!)-ας το βάλουμε και στο κοτόπουλο,μαγειρεμένο αλά Λιβανο…

ΥΛΙΚΑ
1600 γρ. φιλέτο κοτόπουλο στήθος
4 σκελίδες σκόρδο
1/3 κούπας χυμό λεμονιού
1/3 κούπας ελαιόλαδο
1 ποτηράκι άσπρο κρασί
1 κ.γλυκού μπαχάρι τριμμένο
τριμμένος κόλιανδρος
αλάτι-πιπέρι
1/2 φλιτζάνι σποράκια ρόδι
Για τη σως:
8 σκελίδες σκόρδο
2 κ.σούπας λάδι
γιαούρτι-γάλα φρέσκο
ελάχιστο φρέσκο κόλιανδρο
αλάτι
Για το γαρνίρισμα:
σποράκια ρόδι
καβουρντισμένο αμύγδαλο ή ακόμη καλύτερα φυστίκι αιγινης χοντροκοπανισμένο
 τριμμένο κόλιανδρο
τουρμερικ
Ροδίζουμε στο λάδι το σκόρδο σε φετάκια και προσθέτουμε το κοτόπουλο σε μεγάλους κύβους.
Αλατοπιπερώνουμε,ρίχνουμε το μπαχάρι και σβήνουμε με το κρασί.
Προσθέτουμε νεράκι και αφήνουμε να μαλακώσει και να μείνει με το λαδάκι του.
Όταν είναι έτοιμο ρίχνουμε το λεμόνι και τον κόλιανδρο και αποσύρουμε ρίχνοντας και το ρόδι.
Ετοιμάζουμε τη σως:
Χτυπάμε στο μούλτι το λάδι με το σκόρδο να γίνει μία πάστα.
Ρίχνουμε γάλα και γιαούρτι σε ίσες ποσότητες, ώσπου να έχουμε μια παχύρρευστη σως.
Αλατίζουμε ελαφρά,αν θέλουμε.

Σερβίρουμε  το κοτόπουλο με κους κους,ρίχνουμε από πάνω τη σως και πασπαλίζουμε με το έξτρα ρόδι,τους ξηρούς καρπούς και τα μπαχαρικά.
Γνωρίζω οτι σε αυτό το πιάτο χρησιμοποιείται και σιρόπι ροδιού,μα μιας και δεν έτυχε ποτέ να μου βρίσκεται, δε γνωρίζω το αποτέλεσμα στη γεύση…

Πηγή: cookthebook

Πριν αλλάξετε σελίδα…
Μπορεί να βρεθήκατε εδώ, αλλά είναι σίγουρο -πιστεύουμε- πως υπάρχουν συνταγές απολύτως σχετικές μ αυτό που ψάχνετε! Πάρτε ιδέες για μια παραλλαγή, ή, εμπνευστείτε για κάτι λίγο διαφορετικό σήμερα!
Διαλέξτε ποιά σας ενδιαφέρει περισσότερο και δείτε:

  1. ΛΙΚΕΡ ΡΟΔΙ
  2. Κοτόπουλο κεμπάπ
  3. Κοτόπουλο με μανιτάρια και βότκα
  4. Κοτόπουλο λεμονάτο με ρύζι