~ Κοτόπουλο με Κριθαράκι ~

 

Δείτε τη συνταγή απο una cucina

Τα γλυκά μπορούν να περιμένουν λίγο ακόμα!! 
Ένα φαγάκι απλό, καθημερινό, που με τη συνοδεία ενός καλού ( Σαμιώτικου ) κρασιού, μεταμορφώνεται στη στιγμή σε γιορτινό!!!  

ΥΛΙΚΑ
1 κοτόπουλο ~1 ½ κιλού
Αλάτι – πιπέρι – ζάχαρη
½ φλ ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι Βελανιδιάς ψιλοκομμένο ή … 2 κανονικά :)
2 κτΣ βούτυρο
2 – 3 ώριμες ντομάτες
1 κτΣ πελτέ ντομάτας
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
2 φύλλα δάφνης
Λίγα κλωναράκια μαϊντανό
1 φλ τσαγιού κριθαράκι


ΕΠΙ ΤΩ ΕΡΓΩ
Κόβουμε το κοτόπουλο μερίδες. Συνηθίζω να το κόβω σε 8 κομμάτια, για καλύτερο σοτάρισμα (γυρίζουν πιο εύκολα μέσα στο σκεύος).
Βάζουμε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και το αφήνουμε στη φωτιά να κάψει.

Προσθέτουμε το κοτόπουλο και σοτάρουμε τα κομμάτια του καλά.
Σε ένα μικρότερο σκεύος σοτάρουμε στο βούτυρο τα κρεμμύδια μέχρι να ροδίσουν.

Στη συνέχεια τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα με το κοτόπουλο.
Ρίχνουμε τις ντομάτες λιωμένες, τον πελτέ, λίγο αλάτι, λίγη ζάχαρη, το σκόρδο, τη δάφνη, πιπέρι και το μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Το αφήνουμε να πάρει βράση. 
Περιμένουμε άλλα 10 λεπτά και προσθέτουμε το κριθαράκι.
Ανακατεύουμε το φαγητό και το αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά, για 30 – 40 λεπτά μέχρι να γίνει το κριθαράκι και να πιει το ζουμί του.

Το σερβίρουμε ζεστό, πασπαλισμένο με μπόλικο τυρί τριμμένο.

Πηγή: una cucina

Πριν αλλάξετε σελίδα…
Μπορεί να βρεθήκατε εδώ, αλλά είναι σίγουρο -πιστεύουμε- πως υπάρχουν συνταγές απολύτως σχετικές μ αυτό που ψάχνετε! Πάρτε ιδέες για μια παραλλαγή, ή, εμπνευστείτε για κάτι λίγο διαφορετικό σήμερα!
Διαλέξτε ποιά σας ενδιαφέρει περισσότερο και δείτε:

  1. Κολοκυθολούλουδα για μερακλήδες
  2. ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΠΡΑΣΟ & PHILADELPHIA
  3. Λεμονάτο Φρικασέ με Λουκάνικο Χωριάτικο
  4. Λαχανόρυζο Λεμονάτο ….σε Δύο Εκδοχές