Κοτόπουλο με μανιτάρια και βότκα

 

Δείτε τη συνταγή απο Betty’s Cuisine

Καλημέρα και καλή βδομάδα!
Για σήμερα ένα φαγάκι 
απλό, γρήγορο αλλά πολύ νόστιμο!

 Υλικά για 4 μερίδες:

750 γρ φιλέτο κοτόπουλο
1 κρεμμύδι ξερό
2 σκελίδες σκόρδο
2-3 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κιλό μανιτάρια
2 κουταλιές βότκα
1 κύβος κότας
200ml κρέμα γάλακτος
Μαϊντανός
Πάπρικα
Αλάτι και πιπέρι
Κόβουμε το κοτόπουλο σε κυβάκια και πασπαλίζουμε με πάπρικα.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το ψήνουμε ελαφρά 
σε τηγάνι με το ελαιόλαδο, να μαλακώσει.  
Προσθέτουμε το σκόρδο ολόκληρο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
 Δυναμώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το κοτόπουλο, 
ανακατεύουμε και ροδίζουμε καλά από όλες τις πλευρές.
 Ρίχνουμε τα μανιτάρια, ανακατεύουμε 
και ψήνουμε για λίγα λεπτά ακόμα.
 Προσθέτουμε τη βότκα, 
περιμένουμε 1-2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ 
και ρίχνουμε τον κύβο κότας διαλυμένο σε μισό φλυτζάνι ζεστό νερό, 
τον μαϊντανό,  αλάτι και πιπέρι.
 Αφήνουμε το φαγητό να βράσει για μισή ώρα περίπου, 
μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο.
 Τότε προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος
 και ψήνουμε σε δυνατή φωτιά για 3-4 λεπτά, 
μέχρι να πήξει ελαφρά η σάλτσα.
Σερβίρουμε με ρύζι λευκό.

Πηγή: Betty’s Cuisine

Πριν αλλάξετε σελίδα…
Μπορεί να βρεθήκατε εδώ, αλλά είναι σίγουρο -πιστεύουμε- πως υπάρχουν συνταγές απολύτως σχετικές μ αυτό που ψάχνετε! Πάρτε ιδέες για μια παραλλαγή, ή, εμπνευστείτε για κάτι λίγο διαφορετικό σήμερα!
Διαλέξτε ποιά σας ενδιαφέρει περισσότερο και δείτε:

  1. Τάρτα με μανιτάρια και κοτόπουλο
  2. ΨΗΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ
  3. Κοτόπουλο με μανιτάρια !
  4. Πένες τρικολόρε με μανιτάρια σε κρεμώδη σάλτσα