Κουλουράκια Αμμωνίας

 

Υλικά

1/2 βιτάμ

1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη

4 αυγά

1 μπέικιν

1 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα χλιαρό

1 κουταλάκι του γλυκού αμμωνία

Ξύσμα ενός πορτοκαλιού

1 κιλό περίπου αλεύρι

Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά σε μία λεκάνη, εκτός από το γάλα με την αμμωνία και το αλεύρι. Διαλύουμε την αμμωνία μέσα στο χλιαρό γάλα, την προσθέτουμε στο μείγμα, στη συνέχεια σιγά- σιγά το αλεύρι και τα ζυμώνουμε με το χέρι, κάνοντας μία μαλακή ζύμη. 

Αφήνουμε τη ζύμη για  10 λεπτά περίπου να ξεκουραστεί και πλάθουμε τα  κουλουράκια σε πλεξούδες. 

Τοποθετούμε τα κουλουράκια σε ένα ταψί, τα αλείφουμε με αυγό και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς, για 10 λεπτά.

Πηγή: Οι Συνταγές της Λόπης, http://lopis-place.blogspot.com/2012/02/blog-post_20.html.

Πριν αλλάξετε σελίδα…
Μπορεί να βρεθήκατε εδώ, αλλά είναι σίγουρο -πιστεύουμε- πως υπάρχουν συνταγές απολύτως σχετικές μ αυτό που ψάχνετε! Πάρτε ιδέες για μια παραλλαγή, ή, εμπνευστείτε για κάτι λίγο διαφορετικό σήμερα!
Διαλέξτε ποιά σας ενδιαφέρει περισσότερο και δείτε:

  1. Κουλουράκια με Βανίλια και Κακάο
  2. Κουλουράκια με Πορτοκάλι
  3. Κουλουράκια Βανίλιας
  4. Κουλουράκια Χιώτικα

Τι αναζητούν οι επισκέπτες σ αυτή τη συνταγή:

  • κουλουρακια αμμωνιας