Κουλουράκια λαδιού Νηστίσιμα

 

Υλικά

1 ποτήρι νερού λάδι

1 ποτήρι νερού χυμό πορτοκάλι και το ξύσμα από 2 πορτοκάλια

1 κουτάλι του γλυκού σόδα διαλυμένη στο χυμό πορτοκαλιού

1 μπέικιν

1/2 ποτήρι του κρασιού κονιάκ

850 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Εκτέλεση

Χτυπάμε όλα τα υγρά υλικά στο μίξερ, μαζί με τη ζάχαρη, για 2 λεπτά. Προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι, ζυμώνοντας με τα χέρια, για να κάνουμε μία μαλακή ζύμη. Πλάθουμε κουλουράκια σε διάφορα σχήματα και τα ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 12-15 λεπτά. 

Μία παραλλαγή της παραπάνω συνταγής από τη φίλη μου Ανατολή:

Υλικά

2 κούπες τσαγιού ηλιέλαιο

2 κούπες τσαγιού χυμό πορτοκάλι

2 κούπες τσαγιού ζάχαρη

1 κουταλάκι του γλυκού σόδα

1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν

1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

1 φλιτζάνι του καφέ κονιάκ

1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Εκτέλεση

Ενώνουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ζυμώνουμε με τα χέρια μία μαλακή ζύμη. Πλάθουμε τα κουλουράκια σε διάφορα σχέδια και πριν τα βάλουμε στο ταψί, βουτάμε την πάνω επιφάνειά τους στη ζάχαρη. 

Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς με αέρα για 15 περίπου λεπτά.

Πηγή: Οι Συνταγές της Λόπης, http://lopis-place.blogspot.com/2012/02/blog-post_07.html.

Πριν αλλάξετε σελίδα…
Μπορεί να βρεθήκατε εδώ, αλλά είναι σίγουρο -πιστεύουμε- πως υπάρχουν συνταγές απολύτως σχετικές μ αυτό που ψάχνετε! Πάρτε ιδέες για μια παραλλαγή, ή, εμπνευστείτε για κάτι λίγο διαφορετικό σήμερα!
Διαλέξτε ποιά σας ενδιαφέρει περισσότερο και δείτε:

  1. ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ-ΜΠΙΣΚΟΤΑΚΙΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ(ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ)
  2. Κουλουράκια νηστίσιμα.
  3. ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΣΑΜΠΛΕ ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ
  4. ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΜΕ ΙΝΔΙΚΗ ΚΑΡΥΔΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ!!!

Τι αναζητούν οι επισκέπτες σ αυτή τη συνταγή:

  • κουλουράκια λαδιου με κανέλα