ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΜΕ ΣΟΥΣΑΜΙ ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ!!!

 

Δείτε τη συνταγή απο Νοστιμες Συνταγες της Γωγως

ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ…!!!









ΥΛΙΚΑ
1 1/2 ποτηρι νερου ελαιολαδο
1 ποτηρι νερου ζαχαρη
1 ποτηρι νερου φυσικο χυμο πορτοκαλιου
Χυμο απο 1 λεμονι
1/2 φλυτζανακι του ελληνικου καφε κονιακ
1/2 φλυτζανακι του ελληνικου καφε ουζο
1 φακελακι αμμωνια
1 κ.του γλυκου σοδα (κοφτο)
Ξυσμα απο 1 πορτοκαλι
1/2 κ.σουπας κανελα
1/2 κ.σουπας γαριφαλο
Αλευρι μαλακο οσο παρει,περιπου 1,200 γρ.


ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ


3κ.σουπας νερο
2κ.σουπας ζαχαρη
250 γρ.σουσαμι



ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Βαζουμε το ελαιολαδο,τη ζαχαρη,τα κανελογαριφαλα σε μια λεκανη,
και τα ανακατευουμε πολυ καλα μεχρι να λιωσει η ζαχαρη,με το χερι η’με το συρμα.



Διαλυουμε την αμμωνια στον μισο χυμο και την προσθετουμε στα υλικα.



Διαλυουμε και την σοδα στον υπολοιπο χυμο και την προσθετουμε και αυτη
καθως τον χυμο λεμονιου,



το ξυσμα πορτοκαλιου,το ουζο



 και το κονιακ.



Ανακατευουμε,και αρχιζουμε να ριχνουμε το αλευρι 



ζυμωνοντας το μειγμα
μεχρι να εχουμε μια μαλακη και αφρατη ζυμη που δεν κολλαει στα χερια.



Πλαθουμε σε κουλουρακια στρογγυλα και στην ενωση τους καρφωνουμε 1 γαρυφαλο.



Με ενα κουταλι ανακατευουμε τα υλικα της επικαλυψης



και βουταμε ενα ενα κουλουρακι



 και στην συνεχεια τα αραδειαζουμε 
σε στρωμενη με λαδοκολλα λαμαρινα.



Τα ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 170 βαθμους σε αερα στη μεσαια σχαρα για 20-25 λεπτα ωσπου να ροδισουν.










ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!


Η συνταγη ειναι της Αργυρως Μπαρμπαριγου



Πηγή: Νοστιμες Συνταγες της Γωγως

Πριν αλλάξετε σελίδα…
Μπορεί να βρεθήκατε εδώ, αλλά είναι σίγουρο -πιστεύουμε- πως υπάρχουν συνταγές απολύτως σχετικές μ αυτό που ψάχνετε! Πάρτε ιδέες για μια παραλλαγή, ή, εμπνευστείτε για κάτι λίγο διαφορετικό σήμερα!
Διαλέξτε ποιά σας ενδιαφέρει περισσότερο και δείτε:

  1. ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΤΥΡΙΟΥ!!!
  2. ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΜΕ ΙΝΔΙΚΗ ΚΑΡΥΔΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ!!!
  3. ΨΩΜΙ!!!
  4. ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ….ΛΑΧΑΝΟΡΥΖΟ!!!

Τι αναζητούν οι επισκέπτες σ αυτή τη συνταγή:

  • mpiskota me tzintzer kai sousami
  • νηστισιμα κουλουρακια με πορτοκαλι κ κανελα