ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΜΑΣΤΙΧΩΤΑ!!!

 
Φρεσκοψημενα μυρωδατα,μαστιχωτα σπιτικα κουλουρια θεσσαλονικης.
Το πρωινο σνακ για μικρους και μεγαλους,για τον καφε και το γαλα.
Για την δουλεια,για το σχολειο των μικρων,συνοδευμενα με τυρι,η’γεμιστα με τυρι.
Ειναι φανταστικα τα συγκεκριμενα κουλουρια,σας το εγγυωμαι!!!
image
image
image
image
image
image

ΥΛΙΚΑ(για 15 κουλουρια)
500 γρ.αλευρι δυνατο(για τσουρεκια)
1/2 φλ.τσαγιου χλιαρο νερο
1 1/2 κ.σουπας ζαχαρη
1 φ.ξερη μαγια (9 γρ.)
1 κ.σουπας αλατι
5 κ.σουπας ελαιολαδο
1 φλ.τσαγιου χλιαρο νερο
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
250-300 γρ.σουσαμι
2 κουπες χλιαρο νερο
6 κ.σουπας ζαχαρη


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μπολ βαζουμε την μαγια,την ζαχαρη και το χλιαρο νερο(προσοχη χλιαρο οχι καυτο)

image

ανακατευουμε να διαλυθει η μαγια,

image

σκεπαζουμε και αφηνουμε 10 λεπτα να ενεργοποιηθει η μαγια.

image

Στον καδο του μιξερ ριχνουμε το αλευρι το αλατι τα ανακατευουμε και κανουμε μια λακουβα.

image

Ριχνουμε την ενεργοποιημενη μαγια,

image

το ελαιολαδο και το 1 φλ.χλιαρο νερο.

image

Τοποθετουμε τον γαντζο για ζυμωμα,και σε χαμηλη ταχυτητα ανακατευουμε μεχρι να ενωθουν καλα τα υλικα.

image

Κατοπιν ανεβαζουμε στην δυνατη ταχυτητα το μιξερ και ζυμωνουμε για 4 λεπτα.(κραταμε το μιξερ με τα χερια να μην απογειωθει).

image

Στην συνεχεια σκεπαζουμε τον καδο με πετσετα και αφηνουμε την ζυμη να ξεκουραστει 30 λεπτα.

image

Αφαιρουμε την πετσετα

image

 και ξαναχτυπαμε για αλλα 4 λεπτα και η ζυμη ειναι ετοιμη.
Την βαζουμε στον παγκο μας την χωριζουμε σε 15 κομματια-μπαλες.

image

Σε λεκανη εχουμε βαλει για την επικαλυψη 2 κουπες χλιαρο νερο με την ζαχαρη,
σε ταψακι μπολικο σουσαμι(μη το τσιγκουνευτειτε),στρωνουμε και λαδοκολλα στις λαμαρινες.Παιρνουμε ενα ενα μπαλακι και το πλαθουμε κορδονι γυρω στα 30-40 εκ.

image

το κλεινουμε και με το δαχτυλο μας παταμε την ενωση να κολλησει.

image

Το βουταμε στο νερο με την ζαχαρη

image

 και μετα μεσα στο σουσαμι να κολυμπησει ωστε να καλυφθει πολυ καλα και απο τις 2 μεριες με αφθονο σουσαμι,

image

και τα στρωνουμε στις λαμαρινες.

image
image

Τα σκεπαζουμε με πετσετα και τα αφηνουμε 30 λεπτα να φουσκωσουν.

image

Κατοπιν τα ψηνουμε σε πολυ καλα προθερμασμενο φουρνο(το τονιζω αυτο) στους 200 βαθμους για 15 λεπτα και ειναι ετοιμα.Αν τα θελετε ξεροτραγανα ψηστε τα περισσοτερο,απλα αυτα που σας δινω εγω ειναι φανταστικα και μαστιχωτα καταλληλα και ιδανικα για τα παιδια.

image
image
image
image
image


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

Αυτή είναι μια cache (αποθηκευμένη) εκδοχή της σελίδας από την πηγή: Νόστιμες Συνταγές της Γωγώς, http://feedproxy.google.com/~r/blogspot/UZdTP/~3/7od5vhLa3uM/blog-post_8.html.

Πριν αλλάξετε σελίδα…
Μπορεί να βρεθήκατε εδώ, αλλά είναι σίγουρο -πιστεύουμε- πως υπάρχουν συνταγές απολύτως σχετικές μ αυτό που ψάχνετε! Πάρτε ιδέες για μια παραλλαγή, ή, εμπνευστείτε για κάτι λίγο διαφορετικό σήμερα!
Διαλέξτε ποιά σας ενδιαφέρει περισσότερο και δείτε:

  1. Κουλούρια Θεσσαλονίκης γεμιστά με τυρί
  2. Κουλούρια Θεσσαλονίκης 2
  3. Μαστιχωτά μπισκότα σοκολάτας
  4. Μπιφτεκια spesial!!!

Τι αναζητούν οι επισκέπτες σ αυτή τη συνταγή:

  • κουλουρια θεσσαλονικης αργυρω
  • κουλουρια θεσσαλονικης μαστιχωτα
  • κουλουρια θεσσαλονικης δρισκας
  • αργυρω μπαρμπαριγου κουλουρια θεσσαλονικης
  • συνταγη για κουλουρια θεσσαλονικης
  • κουλουρια θεσσαλονικης παρλιαρος
  • κουλουρια θεσσαλονικης βεφα
  • κουλούρι θεσσαλονίκης συνταγή
  • κουλουρι θεσσαλονικης βεφα
  • δρισκας κουλουρια θεσσαλονικης