Κουλούρια γεμιστά με ντομάτα, ελιές, φέτα, ρίγανη

 

Δείτε τη συνταγή στο AΣΤΕΡΟΛΙΛΑ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Photobucket
Σήμερα θέλω να σας δείξω πως φτιάχνω τα γνωστά κουλούρια Θεσσαλονίκης αλλά …… με περιεχόμενο χεχεχε :P δηλαδή γεμιστά.
Η γέμιση που προτείνω είναι προαιρετική.
Μπορείτε άνετα να τα φτιάξετε με ότι γέμιση θέλετε και αν στην γέμιση που σας προτείνω βγάλετε την φέτα και προσθέσετε π.χ. πιπεριές φλωρίνης ψητές, πιπεριές χρωματιστές ή μελιτζάνα σε λεπτές φετούλες, κολοκυθάκια επίσης σε μακρόστενες λεπτές φετούλες ψιλοσωταρισμένα ή για λίγη ώρα στο γκριλ του φούρνου, γίνετε ένα πεντανόστιμο κολατσιό.
Αλλά ας αφήσω τα πολλά λόγια και πάμε να σας δείξω πως τα φτιάχνω :))

Photobucket
Χρειαζόμαστε

Υλικά:
αλεύρι για όλες τις χρήσεις μισό κιλό
1 φακελάκι ξερή μαγιά
1,5 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.σ. αλάτι
1 κούπα τσαγιού χλιαρό νερό
μισό φλ. ελληνικού καφέ λαδάκι

σουσάμι για το πασπάλισμα

Γέμιση:
φέτα τριμμένη
ελιές κομμένες σε ροδελίτσες
ντομάτα ψιλοκομμένη
ρίγανη

Τι κάνουμε:
Βάζουμε σε λεκανίτσα το αλεύρι, κάνουμε μια γουβίτσα στο κέντρο και εκεί βάζουμε την μαγιά, την ζάχαρη, το αλάτι.
Ρίχουμε το χλιαρό νερό και αρχίζουμε να ζυμώνουμε και αφού έχουν ομογενοποιηθεί τα υλικά μας βάζουμε στα χέρια μας το λάδι και το ενσωματώνουμε στο ζυμάρι μας σιγά σιγά ζυμώνοντας.
(Μπορείτε να δείτε και εδώ την διαδικασία ζυμώματος)
Σκεπάζουμε την λεκάνη με το ζυμαράκι μας με μια καθαρή πετσετούλα και αφήνουμε για περίπου 3/4 με μια ώρα να φουσκώσει.
Αφού φουσκώσει χωρίζουμε το ζυμάρι μας σε 4 μπαλάκια, τα ανοίγουμε με τον πλάστη σε μακρόστενα φυλλαράκια βάζουμε την γέμιση που προτείνω (ή αυτή που επιθυμείτε) και τα κλείνουμε ρολάροντας από την φαρδιά πλευρά και τέλος κλείνοντας τα σε κουλούρια στρογγυλά.
Photobucket
Photobucket
Tα μεταφέρουμε σε ταψάκι στρωμένο με χαρτί ψησίματος και τα αφήνουμε σκεπασμένα με πετσέτα για περίπου 15-20 λεπτάκια.
Photobucket
Τα αλείφουμε με ένα πινελάκι με λίιιιγο λάδι, τα πασπαλίζουμε με σουσάμι και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 50 λεπτά.
Aφού ψηθούν τα τοποθετούμε σε σχαρίτσα για να κρυώσουν και ορμάμεεεεεεεεεεεε χιχιχιχι :P
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Kαλή επιτυχία!!!!

Πηγή: AΣΤΕΡΟΛΙΛΑ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πριν αλλάξετε σελίδα…
Μπορεί να βρεθήκατε εδώ, αλλά είναι σίγουρο -πιστεύουμε- πως υπάρχουν συνταγές απολύτως σχετικές μ αυτό που ψάχνετε! Πάρτε ιδέες για μια παραλλαγή, ή, εμπνευστείτε για κάτι λίγο διαφορετικό σήμερα!
Διαλέξτε ποιά σας ενδιαφέρει περισσότερο και δείτε:

  1. Muffins με φέτα και ελιές
  2. Κουλούρια Θεσσαλονίκης γεμιστά με τυρί
  3. Κουλούρια βουτυράτα
  4. Ψωμί μπύρας γεμιστό με ελιές και φέτα