Κουλούρια Θεσσαλονίκης αγαπημένα &…

 
image
image

image

image

  Αφράτα και γρήγορα κουλούρια Θεσσαλονίκης από τα χεράκια μας !!!

 ΥΛΙΚΑ
Για τη ζύμη
450 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50 ml ελαιόλαδο
1 φακελάκι ξερή μαγιά
200 ml νερό σε θερμοκρασία δωματίου
1 κουτ.γλυκού κοφτό ζάχαρη
1 κουτ.γλυκού κοφτό αλάτι

Για το ψήσιμο
1 μπολ με νερό
200 γρ σουσάμι

image
image

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε λίγο χλιαρό νερό σε ένα ποτήρι και ρίχνουμε την μαγιά την ανακατεύουμε να διαλυθεί.
Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε πρώτα όλα τα υλικά της ζύμης, εκτός από το νερό που μπαίνει τελευταίο, ζυμώνουμε και προσθέτουμε και το νερό, ζυμώνουμε καλά μέχρι να μην κολλάει στα χέρια μας η ζύμη.
Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε για λίγο να φουσκώσει και να διπλασιαστεί σε όγκο.

image

image

image

Έπειτα ξαναζυμώνουμε και χωρίζουμε το ζυμάρι σε 10  μικρά κομμάτια.
Πλάθουμε σε λωρίδες πάνω σε πάγκο ραντισμένο με αλεύρι και με λαδωμένα χέρια , ενώνουμε τις άκρες και βουτάμε το κουλούρι μας στο μπολ με το νερό και έπειτα στο σουσάμι να καλυφθεί καλά.
Ψήνουμε λίγα λίγα τα κουλούρια μας στρώνοντας επάνω στην σχάρα του φούρνου αλουμινόχαρτο για ευκολία -τα ακουμπάμε και τα ψήνουμε έτσι  με αέρα -εγώ το κάνω έτσι εσείς αν θέλετε να τα ψήσετε σε ταψί στρώστε στο πρώτα λαδόκολλα. Φούρνος προθερμασμένος στους 180 αέρα περίπου 20 λεπτά ψήσιμο .
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Αυτή είναι μια cache (αποθηκευμένη) εκδοχή της σελίδας από την πηγή: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ, http://feedproxy.google.com/~r/blogspot/YDdSC/~3/L4p4di8E8bY/blog-post_0.html.

Πριν αλλάξετε σελίδα…
Μπορεί να βρεθήκατε εδώ, αλλά είναι σίγουρο -πιστεύουμε- πως υπάρχουν συνταγές απολύτως σχετικές μ αυτό που ψάχνετε! Πάρτε ιδέες για μια παραλλαγή, ή, εμπνευστείτε για κάτι λίγο διαφορετικό σήμερα!
Διαλέξτε ποιά σας ενδιαφέρει περισσότερο και δείτε:

  1. Κουλούρια Θεσσαλονίκης γεμιστά με τυρί
  2. ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΜΑΣΤΙΧΩΤΑ!!!
  3. Κουλούρια Θεσσαλονίκης 2
  4. Μελιτζάνες φούρνου ,από τα πιο αγαπημένα του καλοκαιριού!!