Αν σας αρέσει το κουνέλι, η συνταγή αυτή θα σας ενθουσιάσει…
αλλιώς, απλά προσπεράστε!
Υλικά για 6 μερίδες:
1 κουνέλι κομμένο σε μερίδες
1 φλυτζάνι μηλόξιδο
1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 φλυτζάνι κόκκινο κρασί
3 μέτριες ώριμες ντομάτες λιωμένες
4 κουταλιές πελτές
2 κούπες μοσχαρίσιος ζωμός
(δηλ 2 κύβοι διαλυμένοι σε ζεστό νερό)
5 κόκκοι μπαχάρι
5 κόκκοι πιπέρι
2 δαφνόφυλλλα
5 γαρύφαλλα
1 ξύλο κανέλλα
1 πακέτο μακαρόνια
Παρμεζάνα τριμμένη
Λίγη φυτίνη για τα μακαρόνια
Βάζουμε το κουνέλι σε βαθύ μπολ,
το περιχύνουμε με το μηλόξιδο
και το αφήνουμε σκεπασμένο στο ψυγείο για 2-3 ώρες,
γυρίζοντας τα κομμάτια 1-2 φορές.
Κατόπιν το ξεπλένουμε και το στραγγίζουμε καλά.
Σε μεγάλη βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο
και σοτάρουμε το κρεμμύδι.
Προσθέτουμε το κουνέλι, το τσιγαρίζουμε καλά
και το σβήνουμε με το κρασί.
Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τις ντομάτες,
τον πελτέ, τον ζωμό, τα μπαχαρικά
και αφήνουμε να σιγοβράσει για 1 ώρα περίπου,
μέχρι να μαλακώσει το κουνέλι και να δέσει καλά η σάλτσα.
Σε άλλη κατσαρόλα βράζουμε μπόλικο νερό, προσθέτουμε αλάτι
και βράζουμε τα μακαρόνια.
Τα περιχύνουμε με λίγη λιωμένη φυτίνη.
Σερβίρουμε στα πιάτα τα μακαρόνια με το κρέας
και περιχύνουμε με μπόλικη σάλτσα.
Αν θέλουμε προσθέτουμε παρμεζάνα τριμμένη.