Κρεμώδες κεϊκ

 

Δείτε τη συνταγή απο Βιβλίο Μαγειρικής

Υλικά

Ζύμη

3 φλυτζάνια αλεύρι

1 γεμάτη κουταλιά της σούπας μπεϊκιν παουντερ

1 αυγό

1 1/2 φλυτζάνι ζάχαρη

100 γρ βούτυρο

Κρέμα

1 κουτί ζαχαρούχο γάλα

1 κουτί γάλα (ίδια ποσότητα με το ζαχαρούχο)

1 κουταλιά της σούπας αλεύρι

1 κουταλιά της σούπας βούτυρο

1 κουτί κρέμα γάλακτος

2 κρόκοι αυγών

βανίλια


Οδηγίες

Ζύμη

Σε ενα μπολ, βάζουμε το αλεύρι, το μπεϊκιν πάουντερ, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το αυγό και το βούτυρο και ανακατεύουμε πολύ καλά. Τρίβουμε με τα χέρια τη ζύμη καλά, πρέπει να μείνει σαν ψίχουλα. Την αφήνουμε στην άκρη για να ετοιμάσουμε την κρέμα.

Κρέμα

Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε το γάλα, το ζαχαρούχο γάλα, το αλεύρι και το βούτυρο. Το βάζουμε στην φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος , τους κρόκους και τη βανίλια, και ανακατεύουμε καλά.

Μοντάρισμα

Βουτυρώνουμε ένα πυρεξ, απλώνουμε την μισή ζύμη. Προσθέτουμε την κρέμα και καλύπτουμε με την υπόλοιπη ζύμη.

Βάζουμε σε μέτριο φούρνο για 30 λεπτά.

Πηγή: Βιβλίο Μαγειρικής

Πριν αλλάξετε σελίδα…
Μπορεί να βρεθήκατε εδώ, αλλά είναι σίγουρο -πιστεύουμε- πως υπάρχουν συνταγές απολύτως σχετικές μ αυτό που ψάχνετε! Πάρτε ιδέες για μια παραλλαγή, ή, εμπνευστείτε για κάτι λίγο διαφορετικό σήμερα!
Διαλέξτε ποιά σας ενδιαφέρει περισσότερο και δείτε:

  1. Κεϊκ μελιού
  2. Κεϊκ με καρύδα και ανανά
  3. Παγωμένο κεϊκ
  4. Κεϊκ σοκολάτας