Κριθαράκι με συκωτάκια κοτόπουλου

 

Δείτε τη συνταγή στο Ιστομαγειρέματα
Θα χρειαστούμε: 

  • 300γρ. συκωτάκια κοτόπουλου
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι 
  • 3/4 ποτ. κριθαράκι 
  • νερό
  • 1/2 ποτ. κρασί (προαιρετικά) 
  • ελαιόλαδο
  • ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
  • πινόλια (κουκουνάρια) 
  • βρασμένα κάστανα
  • αλάτι, πιπέρι, κανέλα

Εκτέλεση: 
Σε αντικολλητικό, λίγο βαθύ τηγάνι βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι.
Μόλις γίνει ημιδιαφανές και πριν ξεκινήσει να ροδίζει, βάζουμε μέσα και τα συκωτάκια, τα οποία έχουμε κόψει σε 4-5 κομμάτια το καθένα (ή κατά προτίμηση).

Όταν φαίνονται να έχουν μισοψηθεί, προσθέτουμε και το κριθαράκι και ανακατεύουμε συχνά μέχρι να γυαλίσει.

Ακολούθως προσθέτουμε το νερό και το κρασί μας (μπορούμε να βάλουμε τα υγρά σε δύο ή τρεις δόσεις, σαν σε ρυζότο), αλατοπίπερο και λίγη κανέλα.
Όταν το κριθαράκι έχει απορροφήσει σχεδόν όλα τα υγρά, προσθέτουμε τα πινόλια και τα κάστανα. Τέλος, όταν κατεβάσουμε το φαΐ απ” τη φωτιά, προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. 

Πηγή: Ιστομαγειρέματα

Πριν αλλάξετε σελίδα…
Μπορεί να βρεθήκατε εδώ, αλλά είναι σίγουρο -πιστεύουμε- πως υπάρχουν συνταγές απολύτως σχετικές μ αυτό που ψάχνετε! Πάρτε ιδέες για μια παραλλαγή, ή, εμπνευστείτε για κάτι λίγο διαφορετικό σήμερα!
Διαλέξτε ποιά σας ενδιαφέρει περισσότερο και δείτε:

  1. ΣΑΛΑΤΑ ΡΥΖΙΟΥ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ, ΚΙΜΑ, ΣΥΚΩΤΑΚΙΑ ΑΝΗΘΟ ΚΑΙ ΚΑΝΕΛΑ
  2. Συκωτάκια πουλιών με χορταρικά ζωντανά
  3. ~ Κοτόπουλο με Κριθαράκι ~
  4. Κοτόπουλο με κριθαράκι

Τι αναζητούν οι επισκέπτες σ αυτή τη συνταγή:

  • ΣΥΚΩΤΑΚΙΑ ΠΟΥΛΙΩΝ ΜΕ ΜΑΝΕΣΤΡΑΚΙ