Κροκέτες με πατάτες !!!

 
image

Υλικά συνταγής

    4-5 πατάτες, βρασμένες με τη φλούδα
    3 αυγά
    1 κρεμμύδι τριμμένο
    2-3 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
    2 φλιτζάνια τυρί τριμμένο (φέτα και κεφαλογραβιέρα ανάμεικτα)
    100 γρ. βούτυρο
    αλάτι, πιπέρι
    αλεύρι
    λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση συνταγής

    Καθαρίζετε τις πατάτες όσο είναι ζεστές, τις λιώνετε με το πιρούνι ή το μύλο σε πουρέ και τις αφήνετε να κρυώσουν.

    Μόλις κρυώσει ο πουρές, ρίχνετε το κρεμμύδι, το βούτυρο, τα αυγά, το τυρί, τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι και ζυμώνετε καλά να ενσωματωθούν τα υλικά. Αφήνετε το μείγμα στο ψυγείο να κρυώσει για να πλάθεται.

    Πλάθετε το μείγμα σε στρογγυλούς κεφτέδες και τους αλευρώνετε καλά. Τηγανίζετε σε καυτό λάδι μέχρι να χρυσίσουν απ” όλες τις πλευρές. Αφήνετε για λίγο τους πατατοκεφτέδες σε αντικολλητικό χαρτί και σερβίρετε.

Συμβουλή

Αν δυσκολεύεστε να πλάσετε το μείγμα, δοκιμάστε να αλευρώνετε τα χέρια σας ή προσθέστε του λίγο αλεύρι.
Συνταγή icookgreek

Αυτή είναι μια cache (αποθηκευμένη) εκδοχή της σελίδας από την πηγή: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ, http://feedproxy.google.com/~r/blogspot/YDdSC/~3/FoxMLx1E6pc/blog-post_42.html.

Πριν αλλάξετε σελίδα…
Μπορεί να βρεθήκατε εδώ, αλλά είναι σίγουρο -πιστεύουμε- πως υπάρχουν συνταγές απολύτως σχετικές μ αυτό που ψάχνετε! Πάρτε ιδέες για μια παραλλαγή, ή, εμπνευστείτε για κάτι λίγο διαφορετικό σήμερα!
Διαλέξτε ποιά σας ενδιαφέρει περισσότερο και δείτε:

  1. Πατάτες φούρνου λουκούμι
  2. Κροκέτες ρυζιού
  3. ΚΡΟΚΕΤΕΣ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΊΑ
  4. Κροκέτες πατάτας