ΚΡΟΚΕΤΕΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ

 


Ενα ορεκτικό, που παρασκευάζεται κάθε φορά που έχουμε γιορτινό μπουφέ. Οι κοτοκροκέτες είναι εύκολες και σαφώς πολύ καλύτερες απο τις έτοιμες που κυκλοφορούν στο εμπόριο.
Την συνταγή αυτή, την βρήκα σε κάποιο περιοδικό της Βέφας.
Δοκιμάστε την και θα ενθουσιαστείτε!!

Για την παρασκευή της χρειαζόμαστε:

2 ολόκληρα στήθη απο κοτόπουλο
6 φέτες ζαμπόν ψιλοκομμένες
3 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες
2 κουταλιές σούπας μουστάρδα
1 κούπα διάφορα τριμμένα τυριά
αλατοπίπερο
Για την μπεσαμέλ:
3 κουταλιές σούπας βούτυρο
3 κουταλιές σούπας αλεύρι
1 κούπα γάλα
κρόκους απο 2 αυγά
Για το πανάρισμα:
αλεύρι
φρυγανιά
ασπράδια απο 2 αυγά
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο

Πλένουμε καλά το κοτόπουλο και το βράζουμε για 20΄ περίπου.
Αφού κρυώσει το μαδάμε με τα χέρια μας (το ξάνουμε).
Σε ένα μπόλ, ρίχνουμε το κοτόπουλο, το ζαμπόν και το μπέικον. Προσθέτουμε τα τυριά, λίγο αλατοπίπερο. (Το αλάτι με προσοχή, διότι τα τυριά αλλά και το μπέικον είναι αλμυρά).
Σε ένα κατσαρολάκι, φτιάχνουμε την μπεσαμέλ. Ζεσταίνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύοντας συνεχώς ρίχνουμε το γάλα ζεστό. Ανακατεύουμε για να μην μας σβολιάσει.
Μόλις δέσει η κρέμα μας, κατεβάζουμε απο τη φωτιά και προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους, ανακατεύοντας συνεχώς.
Ρίχνουμε και την μουστάρδα στην κρέμα και ανακατεύουμε να ενσωματωθεί.
Περιχύνουμε με την κρέμα το κοτόπουλο και ανακατεύουμε καλά, ώστε να πάει παντού και να βραχεί όλο το μείγμα μας.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο, ώστε να σφίξει καλά. (Εγώ το φτιάχνω απο το βράδυ και πλάθω το πρωί).
Με ένα κουτάλι, παίρνουμε κομμάτια ζύμης και τα πλάθουμε είτε στρογγυλά είτε μακρόστενα σαν σουτζουκάκια.
Μόλις τελειώσουμε το πλάσιμο, θα τις πανάρουμε.
Πρώτα τις περνάμε απο το αλεύρι, τινάζοντάς τες να φύγει το περίσσιο.
Κατόπιν τις περνάμε απο ασπράδι αυγού χτυπημένο με το ελαιόλαδο.
Τέλος, τις περνάμε απο γαλέτα, δηλ. τριμμένη φρυγανιά.
Τις αραδιάζουμε σε ένα δίσκο και τις βάζουμε στο ψυγείο να σφίξουν καλά.

Τηγανίζουμε σε λάδι, όχι πολύ καυτό, για να μην καούν γρήγορα απ” έξω.

- Για ευκολία και για σωστή διαχείριση του χρόνου μας, μπορούμε να φτιάξουμε τις κροκέτες κάποια στιγμή που θα ευκαιρούμε και μόλις τις πανάρουμε να τις βάλουμε σκεπασμένες με μεμβράνη στην κατάψυξη.
Έτσι όταν τις χρειαστούμε, τις βγάζουμε λίγο νωρίτερα ώστε να μαλακώσουν λίγο και κατόπιν τις τηγανίζουμε.
- Μπορούμε να τις συνοδεύσουμε με σως απο μαγιονέζα-γιαούρτι-κέτσαπ.
Καλή επιτυχία!!

Πηγή Η Εύη μαγειρΕύη

Πριν αλλάξετε σελίδα…
Μπορεί να βρεθήκατε εδώ, αλλά είναι σίγουρο -πιστεύουμε- πως υπάρχουν συνταγές απολύτως σχετικές μ αυτό που ψάχνετε! Πάρτε ιδέες για μια παραλλαγή, ή, εμπνευστείτε για κάτι λίγο διαφορετικό σήμερα!
Διαλέξτε ποιά σας ενδιαφέρει περισσότερο και δείτε:

  1. Κροκέτες από φοινικοκαρδιές
  2. Κροκέτες ρυζιού
  3. Κροκέτες πατάτας
  4. ΚΡΟΚΕΤΕΣ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΊΑ

Τι αναζητούν οι επισκέπτες σ αυτή τη συνταγή:

  • υουτιου