»Κρουασανάκια»

 

Δείτε τη συνταγή στο AΣΤΕΡΟΛΙΛΑ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Κατ” αρχάς να σας ευχηθώ Χρόνια Πολλά, Χριστός Ανέστη!
Να έχετε στα σπιτικά σας, πάντα υγεία και χαρά!
Photobucket
Σήμερα είπα να σας τρατάρω κρουασανάκια ζύμης.

Μπορείτε να τα γεμίσετε αφού ψηθούν, με αλμυρά (π.χ. τυράκι ή ακόμα και με ζαμπόν κ.λ.π.) ή με μερέντα :)))

Πάμε να δούμε πως τα φτιάχνω;

Χρειαζόμαστε:

Υλικά:

αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κιλό
2,5 κούπες τσαγιού γάλα χλιαρό
2 φακ. ξερή μαγιά
2 κ.σ. ζάχαρη
μισό φλ. τσαγιού λάδι (ελαιόλαδο)
1 κ.σ. αλάτι
1 αυγό
extra:
1 κρόκο αυγού διαλυμένο με μία κ.σ. νεράκι (για την επικάλυψη)

Τι κάνουμε:
Σε ένα μικρό λεκανάκι βάζουμε, το μισό φλ. τσαγιού από το γάλα, την ζάχαρη, την μαγιά και 4 κ.σ. από το αλεύρι μας (κάνουμε ένα προζυμάκι).
Τα ανακατεύουμε καλά, σκεπάζουμε με μια πετσετούλα και αφήνουμε για 20 λεπτάκια.
Photobucket
Photobucket
Αφού περάσουν τα 20 λεπτάκια και έχει φουσκώσει το προζυμάκι μας, βάζουμε σε μια λεκάνι, το αλεύρι, κάνουμε στο κέντρο μια τρύπα και εκεί βάζουμε το προζύμι, το λάδι, το αλάτι, το αυγό και το υπόλοιπο γάλα (2 φλ. τσαγιού).
Photobucket
Zυμώνουμε να γίνει μια ωραία μαλακή, εύπλαστη & αφράτη ζύμη.
Photobucket
Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε για μια ώρα να φουσκώσει.
Photobucket
Αφού φουσκώσει η ζύμη μας την χωρίζουμε σε 3 ισομεγέθη μπαλάκια.
Photobucket
Παίρνουμε το ένα και με έναν πλάστη ανοίγουμε ορθογώνιο φύλλο, όχι πολύ παχύ (περίπου μισό εκατοστό) και φτιάχνουμε με ένα μαχαιράκι τρίγωνα (όπως στην επόμενη φωτογραφία)
Photobucket
Τώρα αρχίζουμε να τυλίγουμε τα κρουασάν μας από την φαρδιά πλευρά.
Photobucket
Μόλις το τυλίξουμε, ελαφρά με τα χέρια το κάνουμε μισοφέγγαρο και το κρουσανάκι μας είναι έτοιμο (συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα).
Photobucket
Αφού τα έχουμε φτιάξει όλα (και τα έχουμε τοποθετήσει σε ταψάκια με χαρτί ψησίματος)τα αφήνουμε για 20 λεπτάκια να »ξεκουραστούν».
Αφού περάσουν τα 20 λεπτά, τα αλείφουμε με τον κρόκο αυγού (διαλυμένος με 1 κ.σ. νεράκι).
Photobucket
Ψήνουμε για περίπου μία ώρα στους 180 βαθμούς (επειδή βγήκαν 2 ταψάκια, τα έψησα με αντιστάσεις και αέρα).
Αφού ψηθούν τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα βάζουμε επάνω σε σχαρίτσες για να κρυώσουν.
Photobucket
Αφού κρυώσουν ελαφρά παίρνουμε ένα μαχαιράκι κοφτερό, τα κόβουμε οριζοντίως και γεμίζουμε με τυράκι έμενταλ (2-3, χιχιχιχι έτσι για την μυρωδιά) και 2-3 με μερέντα :P
Photobucket
Photobucket
Τα τρώμε με μεγάαααλη ευχαρίστηση χεχεχεχεχε και αν υπάρχει κενό στο στομάχι μας συνεχίζουμε χαχαχαχαχα
Photobucket
(βγαίνουν περίπου 22 κομμάτια).

Σας φιλώ :))

Καλή επιτυχία!!!

Πηγή: AΣΤΕΡΟΛΙΛΑ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πριν αλλάξετε σελίδα…
Μπορεί να βρεθήκατε εδώ, αλλά είναι σίγουρο -πιστεύουμε- πως υπάρχουν συνταγές απολύτως σχετικές μ αυτό που ψάχνετε! Πάρτε ιδέες για μια παραλλαγή, ή, εμπνευστείτε για κάτι λίγο διαφορετικό σήμερα!
Διαλέξτε ποιά σας ενδιαφέρει περισσότερο και δείτε:

  1. Πασχαλινές γευστικές προτάσεις
  2. Νηστίσιμες προτάσεις για την Μ. Εβδομάδα
  3. Ντόνατς γεμιστά με σταφίδες
  4. Κουλούρια γεμιστά με ντομάτα, ελιές, φέτα, ρίγανη

Τι αναζητούν οι επισκέπτες σ αυτή τη συνταγή:

  • πωσ τυλιγω κρουασαν
  • πως τυλιγουμε κρουασαν
  • πως τυλιγουμε τα κρουασαν