Δοκιμαστε το!!!
ΥΛΙΚΑ
1800 γρ.κυδωνια καθαρο βαρος κομμενα σε μπαστουνακια
1800 γρ.ζαχαρη
3 1/2 νεροποτηρα νερο
1 βανιλετα
3-4 φυλλα αρμπαροριζα
150 γρ.γλυκοζη
100 γρ.αμυγδαλοψιχα ξεφλουδισμενη
Τα ξεπλενουμε και τα βαζουμε σε μεγαλη κατσαρολα.
Προσθετουμε την ζαχαρη το νερο
και τα αφηνουμε να παρουν βραση.
Μολις ξεκινησει ο βρασμος ριχνουμε την γλυκοζη την βανιλετα την αμπαροριζα και χαμηλωνουμε την θερμοκρασια να σιγοβρασει μεχρι να δεσει το σιροπι μας.
(σε ενα πιατακι βαζουμε λιγο σιροπι το αφηνουμε να κρυωσει κι ετσι καταλαβαινουμε την πυκνοτητα του,αν δεν απλωσει)
Προς το τελος του βρασμου ριχνουμε τα αμυγδαλα ανακατευουμε και αφαιρουμε την κατσαρολα απο την φωτια.
Δεν σκεπαζουμε ποτε την κατσαρολα με το καπακι..αφηνουμε να κρυωσει ΕΝΤΕΛΩΣ το γλυκο και το τοποθετουμε σε αποστειρωμενα βαζακια.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!
Αυτή είναι μια cache (αποθηκευμένη) εκδοχή της σελίδας από την πηγή: Νόστιμες Συνταγές της Γωγώς, http://feedproxy.google.com/~r/blogspot/UZdTP/~3/jFXdRUQ5d2s/blog-post_13.html.
Τι αναζητούν οι επισκέπτες σ αυτή τη συνταγή:
- γλυκο του κουταλιου κυδωνι
- συνταγη για γλυκο του κουταλιου κυδονι