ΚΥΔΩΝΙ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ!!!

 
Παραδοσιακο ,λατρεμενο γλυκο του κουταλιου το κυδωνι με αμυγδαλο και μπολικο δεμενο σιροπι για τις κρυες μερες και νυχτες του χειμωνα,σκετο η’με γιαουρτακι!!!
Δοκιμαστε το!!!
image
image
image
image

ΥΛΙΚΑ
1800 γρ.κυδωνια καθαρο βαρος κομμενα σε μπαστουνακια
1800 γρ.ζαχαρη
3 1/2 νεροποτηρα νερο
1 βανιλετα
3-4 φυλλα αρμπαροριζα
150 γρ.γλυκοζη
100 γρ.αμυγδαλοψιχα ξεφλουδισμενη


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλενουμε και καθαριζουμε τα κυδωνια.Αφαιρουμε την καρδια τα κουκουτσια και τα κοβουμε σε μπαστουνακια βαζοντας τα σε μεγαλη λεκανη με νερο.

image

Τα ξεπλενουμε και τα βαζουμε σε μεγαλη κατσαρολα.
Προσθετουμε την ζαχαρη το νερο
 και τα αφηνουμε να παρουν βραση.

image

Μολις ξεκινησει ο βρασμος ριχνουμε την γλυκοζη την βανιλετα την αμπαροριζα και χαμηλωνουμε την θερμοκρασια να σιγοβρασει μεχρι να δεσει το σιροπι μας.
(σε ενα πιατακι βαζουμε λιγο σιροπι το αφηνουμε να κρυωσει κι ετσι καταλαβαινουμε την πυκνοτητα του,αν δεν απλωσει)

image
image
image
image
image

Προς το τελος του βρασμου ριχνουμε τα αμυγδαλα ανακατευουμε  και αφαιρουμε την κατσαρολα απο την φωτια.

image

Δεν σκεπαζουμε ποτε την κατσαρολα με το καπακι..αφηνουμε να κρυωσει ΕΝΤΕΛΩΣ το γλυκο και το τοποθετουμε σε αποστειρωμενα βαζακια.

image
image
image


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

Αυτή είναι μια cache (αποθηκευμένη) εκδοχή της σελίδας από την πηγή: Νόστιμες Συνταγές της Γωγώς, http://feedproxy.google.com/~r/blogspot/UZdTP/~3/jFXdRUQ5d2s/blog-post_13.html.

Πριν αλλάξετε σελίδα…
Μπορεί να βρεθήκατε εδώ, αλλά είναι σίγουρο -πιστεύουμε- πως υπάρχουν συνταγές απολύτως σχετικές μ αυτό που ψάχνετε! Πάρτε ιδέες για μια παραλλαγή, ή, εμπνευστείτε για κάτι λίγο διαφορετικό σήμερα!
Διαλέξτε ποιά σας ενδιαφέρει περισσότερο και δείτε:

  1. κυδωνι γλυκο κουταλιου!!!
  2. Συνταγές: Γλυκό του κουταλιού κυδώνι
  3. Γλυκό του Κουταλιού Κυδώνι
  4. Γλυκό κυδώνι

Τι αναζητούν οι επισκέπτες σ αυτή τη συνταγή:

  • ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΓΛΥΚΟ ΚΥΔΩΝΙ