Κυδώνια ψητά στο φούρνο

 

Δείτε τη συνταγή απο Betty’s Cuisine

Τελευταία όλο και πιο συχνά ανατρέχω σε συνταγές παλιές
 και ξαναθυμάμαι γεύσεις ξεχασμένες…

 Υλικά:

3 κυδώνια
1 ½ φλ. τσ. ζάχαρη
2 φλυτζάνια νερό
5-6 γαρύφαλλα
3 ξύλα κανέλλας
Μισό λεμόνι
Πλένουμε καλά τα κυδώνια.
Τα κόβουμε στα 4 χωρίς να τα καθαρίσουμε από την φλούδα, 
αφαιρούμε μόνο τα κουκούτσια.
Τρίβουμε ελαφρά με το λεμόνι για να μην μαυρίσουν.
Τα αραδιάζουμε σε ένα ταψάκι που να τα χωράει ακριβώς, 
με την φλούδα προς τα πάνω.

 Πασπαλίζουμε με την ζάχαρη, προσθέτουμε το νερό, 
τα γαρύφαλλα και την κανέλα.
Καλύπτουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο 
και ψήνουμε στους 190ο για 1 ώρα και 1 τέταρτο.
Τότε αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο, 
γυρίζουμε τα κυδώνια με προσοχή 
και συνεχίζουμε το ψήσιμο για μισή ώρα ακόμα.
 Αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρά και σερβίρουμε σκέτα, 
με γιαούρτι, με σαντιγύ ή ακόμα και με παγωτό.
 Μπορούμε να τα φυλάξουμε σε καλά κλειστό δοχείο στο ψυγείο για μια βδομάδα περίπου.
Απολαύστε τα!

Πηγή: Betty’s Cuisine

Πριν αλλάξετε σελίδα…
Μπορεί να βρεθήκατε εδώ, αλλά είναι σίγουρο -πιστεύουμε- πως υπάρχουν συνταγές απολύτως σχετικές μ αυτό που ψάχνετε! Πάρτε ιδέες για μια παραλλαγή, ή, εμπνευστείτε για κάτι λίγο διαφορετικό σήμερα!
Διαλέξτε ποιά σας ενδιαφέρει περισσότερο και δείτε:

  1. Κυδώνια ψητά
  2. Κυδώνια ψητά
  3. ΜΗΛΑ ΨΗΤΑ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ Η” ΣΤΗ ΣΧΑΡΑ ΜΕ ΣΑΝΤΙΓΙ!!!
  4. Κυδώνια ψητά με Coca Cola

Τι αναζητούν οι επισκέπτες σ αυτή τη συνταγή:

  • κυδωνια ψητα