Κυδώνι γλυκό κουταλιού

 

Δείτε τη συνταγή στο Συνταγές…από σπίτι

Της εποχής!

DSC01448[1]

Υλικά
1 κιλό κυδώνια καθαρισμένα
1 κιλό ζάχαρη
250 ml. νερό
200 γρ. γλυκόζη
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
4 μεγάλα φύλλα μοσχολούλουδο

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και τρίβουμε στον ειδικό τρίφτη τα κυδώνια.
Τα βάζουμε σε μπολ με νερό που να τα σκεπάζει και χυμό
από μισό λεμόνι μέχρι να τελειώσουμε με όλα για να μη
μαυρίσουν.

DSC01437[1]

Ετοιμάζουμε σε κατσαρόλα το σιρόπι βράζοντας για 5 λεπτά
σε μέτρια φωτιά το νερό με τη ζάχαρη.

DSC01438[1]

Στραγγίζουμε τα κυδώνια από το νερό και τα ρίχνουμε μέσα
στο σιρόπι.Συνεχίζουμε το βράσιμο σε μέτρια θερμοκρασία
μέχρι να δέσει το γλυκό μας.

DSC01442[1]

Δέκα λεπτά πριν κατεβάσουμε το γλυκό από τη φωτιά
προσθέτουμε τη γλυκόζη,το χυμό λεμονιού και τα
φυλλαράκια του μοσχολούλουδου.

DSC01443[1] 

ΣΗΜ:Είναι σημαντικό να τρίψουμε το κυδώνι στον ειδικό τρίφτη για κυδώνια
και όχι σε κοινό τρίφτη κρεμμυδιού.
Αν δεν μπορούμε να βρούμε τρίφτη είναι προτιμότερο να κόψουμε
τα κυδώνια με το μαχαίρι,σε λεπτά κομμάτια,όπως τις τηγανιτές πατάτες.
Σβήνοντας την κουζίνα θα πρέπει να αποσύρουμε
και την κατσαρόλα μας από το μάτι για να σταματήσει να βράζει
το γλυκό, κάτι που θα επηρεάσει αρνητικά το χρώμα του.
Θα το κάνει σκούρο,πράγμα που δε θέλουμε.
Αδειάζουμε το γλυκό όσο είναι ακόμη ζεστό σε αποστειρωμένα βάζα.

DSC01445[1] 

Tη συνταγή έφτιαξε και μας έστειλε η φίλη μας Νόπη.


Πηγή: Συνταγές…από σπίτι

Πριν αλλάξετε σελίδα…
Μπορεί να βρεθήκατε εδώ, αλλά είναι σίγουρο -πιστεύουμε- πως υπάρχουν συνταγές απολύτως σχετικές μ αυτό που ψάχνετε! Πάρτε ιδέες για μια παραλλαγή, ή, εμπνευστείτε για κάτι λίγο διαφορετικό σήμερα!
Διαλέξτε ποιά σας ενδιαφέρει περισσότερο και δείτε:

  1. ΒΥΣΣΙΝΟ-ΓΛΥΚΟ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ
  2. κυδωνι γλυκο κουταλιου!!!
  3. Γλυκό του Κουταλιού Κυδώνι
  4. γλυκο κουταλιου κυδωνι!!!!!!!!!!!!!

Τι αναζητούν οι επισκέπτες σ αυτή τη συνταγή:

  • κυδωνι γλυκο