Λαβράκι Ψητό με Λαδολέμονο Μουστάρδας

 

Λαβράκι Ψητό με Λαδολέμονο Μουστάρδας

Lavraki

Σήμερα είναι Κυριακή των Βαΐων και παρόλο που δεν νηστεύουμε, τηρήσαμε την παράδοση και έφτιαξα Λαβράκια ψητά.

Lavrakis - sea bass

Την Παρασκευή ήρθαμε ξανά στο χωριό και το Σάββατο έχει Λαϊκή αγορά.  Το καλό εδώ στο Ναύπλιο είναι ότι βρίσκουμε φρέσκα ψάρια ακόμη και στη Λαϊκή.

Grilled seabass

Συνήθως δεν βάζω πολλά υλικά γιατί από μόνα τους τα ψάρια μας είναι νόστιμα.  Λίγο αλάτι, πιπέρι και ρίγανη είναι αρκετά.

Μετά το μόνο που χρειάζεται είναι λίγο λαδολέμονο από πάνω.

garlic and onions

Σκόρδα και Κρεμμύδια

Fennel fronds

Μάραθος

Σήμερα είπα να κάνω κάτι διαφορετικό με τα λαβράκια και γέμισα την κοιλιά τους με λίγο φρέσκο κρεμμυδάκι, σκόρδο φρέσκο και μάραθο, που μάζεψα από τον κήπο μας.

Στο λαδολέμονο έβαλα και μουστάρδα μέσα και αφού έβαλα όλα τα υλικά σε ένα βαζάκι και τα ανακάτεψα, έγινε μια υπέροχη σαλτσούλα.  Εάν περισσέψει το αφήνετε στο ψυγείο και το χρησιμοποιείτε σαν ντρέσσινγκ σε σαλάτες.

collage ladolemono

Ο καινούργιος μου φούρνος είναι με αέρα και για να ψήσω τα ψάρια, το έβαλα στο πάνω γκριλ.   Έβαλα τα ψάρια σε σχάρα και από κάτω ένα ταψί για να τρέχουν τα υγρά του μέσα.   Τα ψάρια δεν χρειάζονται πολλή ώρα να ψηθούν αλλά στο συμβατικό φούρνο μου στην Αθήνα ίσως να ήθελε 10 λεπτά ακόμη,.  Επίσης με τον αέρα δεν χρειάζονται γύρισμα.

Λαβράκι Ψητό με Λαδολέμονο Μουστάρδας, συνταγή της Ήβης

Χρόνος προετοιμασίας:  10 λεπτά
Χρόνος ψησίματος:  περίπου 20 λεπτά

Μερίδες:  2

Υλικά:

  • 2 λαβράκια
  • 1 φρέσκο ​​σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1 φρέσκο ​​κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας  μάραθο, ψιλοκομμένο
  • Χοντρό θαλασσινό αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • Ρίγανη

Λαδολέμονο Μουστάρδας

Υλικά

  • 1/4 κούπας εξτρά παρθένο ελαιόλαδο
  • 1/4 κούπας χυμό λεμονιού
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα Dijon Maille
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού χοντρό θαλασσινό αλάτι
  • Μια πρέζα φρεσκοτριμμένο πιπέρι μαύρο
  • 1/2 κουταλάκι ρίγανη

Εκτέλεση:

  1. Καθαρίζουμε τα ψάρια. Τα πλένουμε και τα αφήνουμε να στραγγίσουν.
  2. Λίγο πριν από το ψήσιμο, τα αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε και ρίγανη (και μέσα στην κοιλιά).
  3. Ανακατεύουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι και το μάραθο και γεμίζουμε την κοιλιά με 1 κουταλιά της σούπας, στο καθένα.
  4. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 ° C / 338o F  στο grill + αέρα και με τη σχάρα του φούρνου ψηλά.
  5. Τοποθετούμε τα ψάρια σε μια άλλη σχάρα με ένα ταψάκι από κάτω και τα ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά.
  6. Καθαρίζουμε τα ψάρια, δηλαδή κόβουμε το κεφάλι, την ουρά, τα πλαϊνά πτερύγια και τα αγκάθια και το ανοίγουμε.  Αφαιρούμε τη ραχοκοκκαλιά και όσα κόκκαλα μεγάλα φαίνονται
  7. Σερβίρουμε με το λαδολέμονο.

Κοπιάστε και Καλή Όρεξη!

Η σελίδα δείχνει cache εκδοχή (στιγμιότυπο) περιεχομένου συνταγής από το public domain: http://feedproxy.google.com/~r/kopiaste/nyWW/~3/xGY2AO8OuuE/. – Μεταβείτε στην πηγή με το σύνδεσμο: Κοπιάστε .. στην Κουζίνα μου http://feedproxy.google.com/~r/kopiaste/nyWW/~3/xGY2AO8OuuE/.

Πριν αλλάξετε σελίδα…
Μπορεί να βρεθήκατε εδώ, αλλά είναι σίγουρο -πιστεύουμε- πως υπάρχουν συνταγές απολύτως σχετικές μ αυτό που ψάχνετε! Πάρτε ιδέες για μια παραλλαγή, ή, εμπνευστείτε για κάτι λίγο διαφορετικό σήμερα!
Διαλέξτε ποιά σας ενδιαφέρει περισσότερο και δείτε:

  1. κοτοπουλο ψητο με σαλτσα μουσταρδας!! μμμ ηηηη νοστιμια!!!
  2. Τουρκάκια (Ψητό Συκώτι αρνίσιο στην μπόλια)
  3. Λαβράκι σε χοντρό αλάτι που μυρίζει θάλασσα
  4. Συνταγή για κοτόπουλο ψητό