ΛΑΓΑΝΑ

 

Δείτε τη συνταγή απο ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ

375 γρ αλεύρι λευκό σκληρό* 1/2 κυβάκι νωπή μαγιά (20-21 γρ) ή 2,5 κ.γ κοφτά ξηρή½ κ.γ αλάτι1 κ.γ μέλι ή ζάχαρη220 ml νερό χλιαρό 40° (1 ποτήρι)3 κ.σ ελαιόλαδο
Για το άλειμμα
1 κ.σ ελαιόλαδο1 κ.γ πετιμέζι**1 κ.γ κορν φλάουρ διαλυμένο σε 1 κ.σ νερό

Σουσάμι για το πασπάλισμα
* αντικαθιστούμε το 1/3 με σταρένιο και το 1/3 με ολικής αλέσεως (ανακατεμένα)**αν δεν έχουμε πετιμέζι το αντικαθιστούμε
Πηγή: ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ

Πριν αλλάξετε σελίδα…
Μπορεί να βρεθήκατε εδώ, αλλά είναι σίγουρο -πιστεύουμε- πως υπάρχουν συνταγές απολύτως σχετικές μ αυτό που ψάχνετε! Πάρτε ιδέες για μια παραλλαγή, ή, εμπνευστείτε για κάτι λίγο διαφορετικό σήμερα!
Διαλέξτε ποιά σας ενδιαφέρει περισσότερο και δείτε:

  1. λαγάνα (με προζύμι)
  2. λαγάνα (με μαγιά)
  3. Λαγάνα με Ελιές και Δενδρολίβανο
  4. Λαγάνα σπιτική