Λαζάνια με κιμά

 

Άτομα: 6-8, Χρόνος προετοιμασίας: 30’, Χρόνος ψησίματος: 30’, Κόστος: 14 €

ΥΛΙΚΑ :
Για τα ζυμαρικά:
500 γρ. λαζάνια
Για τον κιμά:
800 γρ. κιμά
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 πιπεριές φλωρίνης
2-3 ποτήρι νερό
1 ποτήρι λευκό κρασί
1 κουτί ντοματάκια σε κομματάκια
1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
½ ματσάκι μαϊντανό
Ελαιόλαδα
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
1 φύλλο δάφνη
Για τη κρέμα:
2 φλιτζάνια του τσαγιού φρέσκο γάλα
6 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλιά της σούπας μαργαρίνη
Αλάτι
2-3 φλιτζάνια τυρί τριμμένο (φορμαέλα Αράχοβας)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Στην αρχή πλένουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά και κόβουμε το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες ενώ τις πιπεριές τις κόβουμε σε κύβους.

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρώς το κρεμμύδι με τις πιπεριές και ρίχνουμε μετά τον κιμά. Τον τσιγαρίζουμε έως ότου αλλάξει χρώμα σπάζοντας τον σε κομματάκια και εν συνεχεία σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ του. Αφού εξατμιστεί το κρασί, προσθέτουμε τα ντοματάκια από το κουτί, τον πελτέ, το μαϊντανό, το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη, το φύλλο δάφνης και το νερό. Σιγοβράζουμε για περίπου 13 λεπτά. Στο τέλος θα πρέπει ο κιμάς μας να έχει αρκετά ζουμάκια.

Για την κρέμα: Αναμιγνύουμε σε ένα κατσαρολάκι το κρύο γάλα με το αλεύρι και το βάζουμε στην φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να δέσει η κρέμα. Αφού δέσει, προσθέτουμε το αλάτι και τη μαργαρίνη.

Παίρνουμε ένα πυρέξ και το λαδώνουμε με λίγο ελαιόλαδο. Στρώνουμε μία σειρά από τα φύλλα λαζάνια και από πάνω ρίχνουμε περίπου 1,5 κουτάλα κιμά. Συνεχίζουμε με άλλη στρώση από φύλλα λαζάνια και από πάνω ρίχνουμε κιμά. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία μέχρι να τελειώσει ο κιμάς και από πάνω στρώνουμε την τελευταία στρώση με τα λαζάνια.

Πάνω από τα λαζάνια ρίχνουμε την κρέμα και πάνω από την κρέμα ρίχνουμε το τριμμένο τυρί (φορμαέλα Αράχοβας).

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 °C για 30 λεπτά.

Μπορείτε επίσης να βάλετε τριμμένη γραβιέρα ή το τυρί της αρεσκείας σας. Για έξτρα γεύση μπορείτε ανάμεσα από τις στρώσεις με τα λαζάνια να ρίξετε και τριμμένο τυρί!

Η σελίδα δείχνει cache εκδοχή (στιγμιότυπο) περιεχομένου συνταγής από το public domain: http://www.foodtrails.gr/lazania-kima/. – Μεταβείτε στην πηγή με το σύνδεσμο: Food Trails » ΣΥΝΤΑΓΕΣ http://www.foodtrails.gr/lazania-kima/.

Πριν αλλάξετε σελίδα…
Μπορεί να βρεθήκατε εδώ, αλλά είναι σίγουρο -πιστεύουμε- πως υπάρχουν συνταγές απολύτως σχετικές μ αυτό που ψάχνετε! Πάρτε ιδέες για μια παραλλαγή, ή, εμπνευστείτε για κάτι λίγο διαφορετικό σήμερα!
Διαλέξτε ποιά σας ενδιαφέρει περισσότερο και δείτε:

  1. Λαζάνια με Μανιτάρια
  2. «ΛΑΖΑΝΙΑ ΦΟΥΡΝΟΥ»
  3. Λαζάνια αλα Καπρι
  4. Λαζάνια με κοτόπουλο, παρμεζάνα και…