Στην ανταγωνίστρια(!) πόλη της πατρίδας μου(Κυπαρισσίας), τα Φιλιατρά, φτιάχνουν αυτό τον περίεργο συνδυασμό λεμονάτου κατσαρόλας με γαρύφαλλο. Ο οποίος, όμως, δεν είναι καθόλου πρωτάκουστος γευστικά διότι οι Μεσσήνιοι λατρεύουμε την κανέλλα. Την συνηθίζουμε στα κοκκινιστά μας (καπαμάς καλαματιανός) και δεν την αποχωριζόμαστε ούτε στο κουνουπίδι καπαμά. Όμως το γαρύφαλλο σε λεμονάτη σάλτσα, δεν είναι τόσο συνηθισμένο νομίζω στα μέρη μας. Οι παιδικές μας φίλες από τα Φιλιατρά (μακρινές, με άλλες ζωές και άγνωστες έννοιες αλλά ακόμη πολυαγαπημένες) μας έμαθαν την συνταγή, την οποία συνδύασα και με άλλες ιδέες συν την οικογενειακή μας εκδοχή και προέκυψε το ακόλουθο αποτέλεσμα…
Το φαγητό θα έχει μεγάλη επιτυχία και θα το ξαναφτιάχνετε, γιατί η σαλτσούλα γίνεται λουκουμάκι και πολύ ορεκτική!!!
Με πολύ κοφτερό μαχαίρι, κάνουμε μια σχισμή σε κάθε μερίδα κρέατος, όπου βάζουμε από μία σκελίδα σκόρδου κι ένα καρφάκι γαρύφαλλο.
Σημ.: Αν θέλετε να έχετε αρκετή σάλτσα ελαφρώς δεμένη, τότε, πριν πιεί εντελώς τα υγρά του το κρέας, ρίχνετε λίγο κορν φλάουρ στο χυμό λεμονιού να ομογενοποιηθεί και τον προσθέτετε στην κατσαρόλα.
Η σελίδα δείχνει cache εκδοχή (στιγμιότυπο) περιεχομένου συνταγής από το public domain: http://cookthebook.blogspot.com/2014/10/blog-post_21.html. – Μεταβείτε στην πηγή με το σύνδεσμο: cookthebook http://cookthebook.blogspot.com/2014/10/blog-post_21.html.