Λεμονάτο μοσχαράκι κατσαρόλας

 


Υλικά:

1 κιλό μοσχαράκι κομμένο σε μερίδες
Φρέσκο Κρεμμυδάκι
3-4 σκελίδεςΣκόρδο
5-6 λεμόνια σε χυμό
1 ποτήρι Κρασί (ό,τι έχετε)
περίπου μισό ποτήρι Χυμό μανταρίνι
corn flour
3-4 κουταλιές Philadelfia
1 κουταλιά μυζηθρα τριμμένη
Αλάτι + Πιπέρι
Μπαχάρι
Θυμάρι

Εκτέλεση:

Τσιγαρίζουμε τα κομμάτια του κρέατος σε βούτυρο ή φυτίνη। Τα ξεροψήνουμε καλά να αλλάξουν χρώμα, χωρίς να τα πολυμετακινούμε για να εγκλωβιστούν οι χυμοί του κρέατος, χωρίς να «νερώσει» η κατσαρόλα. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε 5-6 μπαχάρια. Προς το τέλος προσθέτουμε το κρεμμυδάκι και το σκορδο που έχουμε κόψει σε κομματάκια. Σβήνουμε με μπόλικο κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί λίγο. Μετά προσθέτουμε το χυμό μανταρίνι, το χυμό λεμόνι (αφού κρατήσουμε περίπου 2 δάχτυλα) και λίγο νερό όσο να ψιλοοσκεπαστεί το κρέας. Βράζουμε σε μεσαία φωτιά κανα μισάωρο με 3/4. Πριν το τελευταίο δεκάλεπτο ρίχνουμε 3-4 κουταλιές philadelfia, τη μυζήθρα και το χυμό λεμονιού που έχει μείνει, στο οποίο έχουμε διαλύσει 1 κουταλάκι κορν φλάουερ. Τέλος, βάζουμε το θυμάρι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να ψηθεί 10-15 λεπτά ακόμη.Συνοδεύουμε με πουρέ.

Πηγή: Γατόσπιτο

Η σελίδα δείχνει cache εκδοχή (στιγμιότυπο) περιεχομένου συνταγής από το public domain: http://nosyparker-mageiremata.blogspot.com/2011/05/blog-post_31.html. – Μεταβείτε στην πηγή με το σύνδεσμο: Nosy-Νοστιμιές http://nosyparker-mageiremata.blogspot.com/2011/05/blog-post_31.html.

Πριν αλλάξετε σελίδα…
Μπορεί να βρεθήκατε εδώ, αλλά είναι σίγουρο -πιστεύουμε- πως υπάρχουν συνταγές απολύτως σχετικές μ αυτό που ψάχνετε! Πάρτε ιδέες για μια παραλλαγή, ή, εμπνευστείτε για κάτι λίγο διαφορετικό σήμερα!
Διαλέξτε ποιά σας ενδιαφέρει περισσότερο και δείτε:

  1. Μοσχαράκι κατσαρόλας με μακαρόνια
  2. λεμονάτο κατσαρόλας, γουρουνάκι και…
  3. Κοτόπουλο λεμονάτο της κατσαρόλας με…
  4. Συνταγή για κρέας λεμονάτο