Λεμόνια κονφί-Lemons confit (παστά λεμόνια)

 

Μια καταπληκτική νοστιμιά για τα φαγητά σας που μας έρχεται από τη Μαροκινή κουζίνα.  Λεμόνια κονφί ή στο ελληνικότερον λεμόνια παστά που μπορεί να χρησιμοποιηθούν όχι μόνο για να φτιάξουμε μαροκινό ταζίν κοτόπουλου αλλά και αρνάκι και κουνέλι και ψάρι ετοιμάζοντας μια πεντανόστιμη πάστα για μαρινάδα αρκεί να βάλουμε τα λεμόνια στο μπλέντερ μας μαζί με Κόλιανδρο, Πλατύφυλλος βασιλικό, Πιπέρι καγιέν, Πάπρικα, Λίγο κίμινο
Μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε σε σαλάτες, πιλάφι και γέμιση πουλερικών.  Ανάλο γη και η πάστα που φτιάχνω για να ανακατέψω με τις πατάτες που θα ψήσω στο φούρνο, με επιπλέον μπόλικο ελαιόλαδο.

Θα χρειαστούμε

Ενα αποστειρωμένο βάζο
Μπόλικο θαλασσινό αλάτι
λεμόνια        
 

Χαράζουμε τα λεμόνια στα τέσσερα καθέτως σε όλο το μήκος τους. Αφήνουμε μόνο ένα εκατοστό στο ένα άκρο άκοπο για να συγκρατούνται ενωμένα.
Γεμίζουμε τα λεμόνια με πολύ αλάτι και τα τοποθετούμε στο βάζο.
Κάθε στρώμα λεμονιών το σκεπάζουμε με αλάτι.
Οταν το βάζο γεμίσει, συμπληρώνουμε χυμό λεμονιού τόσο όσο να καλύπτει όλα τα λεμόνια και το αλάτι ως πάνω, γιατί αλλιώς θα χαλάσουν.
Σφραγίζουμε το βάζο και αποθηκεύουμε σε δροσερό σκοτεινό μέρος για τουλάχιστον 3 μήνες πριν τα χρησιμοποιήσουμε.
Οταν τα χρειαστούμε, βγάζουμε τα λεμόνια από το βάζο, τα ξεπλένουμε καλά κάτω από τρεχούμενο κρύο νερό, αδειάζουμε και πετάμε όλη τη σάρκα και κόβουμε την φλούδα όπως μας χρειάζεται ανάλογα με τη χρήση : julienne (σε μακρόστενες λωρίδες) για γαρνίρισμα σε ψάρι, σαλάτες, σούπες ή brunoise (σε πολύ λεπτοκομμένο ζάρι) για dressing.

Αυτή είναι μια cache (αποθηκευμένη) εκδοχή της σελίδας από την πηγή: Υποβολή Συνταγής, http://delicieuses.forumotion.net/t3631-topic.

Πριν αλλάξετε σελίδα…
Μπορεί να βρεθήκατε εδώ, αλλά είναι σίγουρο -πιστεύουμε- πως υπάρχουν συνταγές απολύτως σχετικές μ αυτό που ψάχνετε! Πάρτε ιδέες για μια παραλλαγή, ή, εμπνευστείτε για κάτι λίγο διαφορετικό σήμερα!
Διαλέξτε ποιά σας ενδιαφέρει περισσότερο και δείτε:

  1. Σάλτσα ψαριού με λεμόνια κονφί
  2. Λεμόνια τουρσί
  3. ΠΑΣΤΑ ΦΛΟΡΑ
  4. Στριφτάρια με πάστα ελιάς