Λουκανικοπιτάκια

 

Δείτε τη συνταγή στο Βιβλίο Μαγειρικής

Υλικά

1 1/2 φλυτζάνι αλεύρι

1/2 φλυτζάνι κορν φλαουρ

2/3 φλυτζάνι βούτυρο

1 κρόκος αυγού

1 πρέζα αλάτι

5 κουταλιές της σούπας παγωμένο νερό

Λουκάνικα Φρανκφούρτης

μουστάρδα

Οδηγίες

Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το κορν φλαουρ και τα βαζουμε σε μια λεκάνη. Προσθέτουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου και κομμένο. Ανακατευουμε καλά με το αλεύρι. Προσθέτουμε τον κρόκο και το παγωμένο νερό, ζυμώνοντας καλά.

Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για μια ώρα στο ψυγείο.

Ανοίγουμε τη ζύμη σε πάχος περιπου 1/2 εκατοστού και κόβουμε λωρίδες φάρδους 1 εκατοστού.

Αλείφουμε τα λουκάνικα με την μουστάρδα, και χρησιμοποιούμε τις λωρίδες ζύμης για να τυλίξουμε τα λουκάνικα διαγώνια.

Βάζουμε τα τυλιγμένα λουκάνικα σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο.

Πηγή: Βιβλίο Μαγειρικής

Πριν αλλάξετε σελίδα…
Μπορεί να βρεθήκατε εδώ, αλλά είναι σίγουρο -πιστεύουμε- πως υπάρχουν συνταγές απολύτως σχετικές μ αυτό που ψάχνετε! Πάρτε ιδέες για μια παραλλαγή, ή, εμπνευστείτε για κάτι λίγο διαφορετικό σήμερα!
Διαλέξτε ποιά σας ενδιαφέρει περισσότερο και δείτε:

  1. Πικάντικα Λουκανικοπιτάκια με Πράσα, Φέτα…
  2. Ζύμη για τάρτες
  3. Σκεπαστή κοτόπιτα (Pastelão de galinha)
  4. Πίτα στο μπλέντερ