Μήλο με ζαφορά και τριαντάφυλλο

 
image

Ένα επιδόρπιο αρκετά ισορροπημένο σερβίρεται ζεστό και όταν βγαίνει στη σάλα του εστιατορίου γεμίζει με άρωμα τριαντάφυλλο την ατμόσφαιρα φέρνοντας την «Ανατολή» στην καρδιά της Ευρώπης.
 
200γρ Ταπιόκα
100ml Ροδόνερο
7000ml Νερό
300γρ ζάχαρη
1γρ Ζαφορά
3 Μήλα
5γρ κιτρικό οξύ
Φύλλα δυόσμου και τριαντάφυλλου

Φέρνουμε σε βρασμό 500ml νερού με το ροδόνερο και 200γρ ζάχαρη ρίχνουμε και τις πέρλες ταπιόκα και μαγειρεύουμε μέχρι να γίνουν διαφανείς. Φτιάχνουμε ένα σιρόπι με το υπόλοιπο νερό, την ζάχαρη και την ζαφορά και το διατηρούμε στους 40 βαθμούς στο Gastrovac. Κόβουμε με ένα μαντολίνο το ένα μήλο σε φέτες 1/2 ίντσας και τις μαγειρεύουμε στο Gastrovac με το σιρόπι ζαφοράς για 10 λεπτά. Τα υπόλοιπα μήλα τα κάνουμε μια κομπόστα προσθέτοντας ίσως λίγο νερό και το κιτρικό οξύ.

Η σελίδα δείχνει cache εκδοχή (στιγμιότυπο) περιεχομένου συνταγής από το public domain: http://greekgastronomia.blogspot.com/2012/02/blog-post.html. – Μεταβείτε στην πηγή με το σύνδεσμο: Διασκεδάζοντας την Ελληνική Κουζίνα http://greekgastronomia.blogspot.com/2012/02/blog-post.html.

Πριν αλλάξετε σελίδα…
Μπορεί να βρεθήκατε εδώ, αλλά είναι σίγουρο -πιστεύουμε- πως υπάρχουν συνταγές απολύτως σχετικές μ αυτό που ψάχνετε! Πάρτε ιδέες για μια παραλλαγή, ή, εμπνευστείτε για κάτι λίγο διαφορετικό σήμερα!
Διαλέξτε ποιά σας ενδιαφέρει περισσότερο και δείτε:

  1. Τούρτα τριαντάφυλλο
  2. Παγωτό Μαστίχας με Τριαντάφυλλο
  3. Γλυκό τριαντάφυλλο
  4. ΛΙΚΕΡ ΤΡΙΑΝΤΆΦΥΛΛΟ