Μήπως το παρακάνουν με τα γκουρμέ; !!!

 

Δείτε τη συνταγή απο cookthebook

«…Με το ένα πέμπτο του ενεργού πληθυσμού άνεργο, τον μισό ενεργό υπόλοιπο πληθυσμό υποαπασχολούμενο ή με κουτσουρεμένη την αγοραστική του δυνατότητα, με παροχή δωρεάν συσσιτίου από τον Δήμο και την Αρχιεπισκοπή, όχι μόνο σε αλλοδαπούς ή παρίες Έλληνες, αλλά ανέργους και πεινασμένους συνταξιούχους, την περασμένη Κυριακή οι τρεις μεγαλύτερες σε κυκλοφορία εφημερίδες διέθεταν μαζί με τις μαύρες και δυσοίωνες πολιτικές και οικονομικές ειδήσεις πολυτελείς εκδόσεις, πολύχρωμες και εικονογραφημένες με γαστρονομικές συνταγές. Άλλη ετοιμάζει ειδικό πλούσιο ένθετο με ποικιλίες οίνων και άλλων τερψιλαρυγγίων. Ο Καραγκιόζης θα μου πείτε, πάντα καρβέλια ονειρεύεται. Σύμφωνοι, αλλά από το καρβέλι, τον χαλβά και την ελιά, άντε και το τουλουμοτύρι και τη λακέρδα, το όνειρο πλέον προσφέρει γαλλική κουζίνα, πολύπλοκα και πολύγευστα γλυκά, σπάνια τυριά, χαβιάρια, ακόμη και συνταγές για μαγείρεμα καρχαρία!
   Διατελούμε εν πλήρει συγχύσει; Ελπίζουμε; Έχουμε ψευδαισθήσεις, παραισθήσεις, βλέπουμε φαντάσματα, καταναλώνουμε ονειρική ύλη; Μετατοπίζουμε τη μίζερη βιοτή μας από του κρανίου   τόπο στην ουτοπία; Ποιος ξέρει;  Μάλλον όπως σημαίνει ο Ράμφος, βιώνουμε τη «Λογική της παράνοιας»…..»

Από το άρθρο του Κώστα Γεωργουσόπουλου στα προχθεσινά ΝΕΑ

Πηγή: cookthebook

Πριν αλλάξετε σελίδα…
Μπορεί να βρεθήκατε εδώ, αλλά είναι σίγουρο -πιστεύουμε- πως υπάρχουν συνταγές απολύτως σχετικές μ αυτό που ψάχνετε! Πάρτε ιδέες για μια παραλλαγή, ή, εμπνευστείτε για κάτι λίγο διαφορετικό σήμερα!
Διαλέξτε ποιά σας ενδιαφέρει περισσότερο και δείτε:

  1. Μήπως θέλετε να γράψετε βιβλίο μαγειρικής;
  2. ριζότο με πορτσίνι και κανθαρέλλες: γκουρμέ 2 σε 1
  3. αρνάκι ή κατσικάκι στη λαδόκολα: παλιά γκουρμέ ευκολία
  4. σπάλα ελαφιού μπρεζέ σε κόκκινο κρασί με σοκολάτα: το γκουρμέ νέσκουϊκ μετά τα 18!