ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ – Ρυζόγαλο

 

Δείτε τη συνταγή στο Betty’s Cuisine

Η επισήμανση ήρθε προχτές από την Κική:  «μαμά, μια φίλη ήθελε να φτιάξει ρυζόγαλο και είδα ότι δεν έχεις βάλει συνταγή!»  Για να είμαι ειλικρινής χρειάστηκε να πιέσω τον εαυτό μου να ξεπεράσει την παιδική απέχθεια για το ρυζόγαλο που με τάιζε κάποτε η μητέρα μου και να ψάξω αρκετά για να βρω την συνταγή της!
Το αποτέλεσμα ήταν μια μυρωδάτη και γευστικότατη κρέμα γεμάτη ενέργεια!
Υλικά για 4 μπολάκια:
½ φλυτζάνι ρύζι
1 ½ φλυτζάνι νερό
Λίγο αλάτι
4 φλυτζάνια γάλα
2 κουταλιές νισεστές
½ φλυτζάνι ζάχαρη
1 βανίλια
Κανέλα
Βάζουμε το νερό να βράσει. 
Ξεπλένουμε το ρύζι σε σουρωτήρι και μόλις πάρει βράση το νερό, ρίχνουμε το ρύζι και το αλάτι, ανακατεύουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να απορροφήσει όλο το νερό.

Βράζουμε τις 3 ½ κούπες γάλα και τις ρίχνουμε στο ρύζι μαζί με την ζάχαρη.
Αφήνουμε να σιγοβράσει για 20 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας που και που.
Στη μισή κούπα γάλα που κρατήσαμε διαλύουμε το νισεστέ και τη βανίλια.
Προσθέτουμε το μίγμα στην κατσαρόλα με το ρύζι και σιγοβράζουμε για 5-6 λεπτά ακόμα,
μέχρι να πήξει η κρέμα, ανακατεύοντας διαρκώς για να μην κολλήσει.

 Αποσύρουμε από τη φωτιά, μοιράζουμε σε μπολάκια

πασπαλίζουμε με κανέλα και μόλις κρυώσουν τα φυλάμε στο ψυγείο
σκεπασμένα με μεμβράνη για να μην στεγνώσουν.

Δεν σας ξύπνησε παιδικές αναμνήσεις;

Πηγή: Betty’s Cuisine

Πριν αλλάξετε σελίδα…
Μπορεί να βρεθήκατε εδώ, αλλά είναι σίγουρο -πιστεύουμε- πως υπάρχουν συνταγές απολύτως σχετικές μ αυτό που ψάχνετε! Πάρτε ιδέες για μια παραλλαγή, ή, εμπνευστείτε για κάτι λίγο διαφορετικό σήμερα!
Διαλέξτε ποιά σας ενδιαφέρει περισσότερο και δείτε:

  1. ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ – Σάμαλι νηστήσιμο !
  2. ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ – Χορτόπιτα με καλαμποκάλευρο
  3. ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ – Σεφουκλωτή από την Νάξο!
  4. ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ – Κόκορας με μακαρόνια!