Δείτε τη συνταγή στο cookthebook
Κατ’αρχήν να πω οτι η ανάρτηση η συγκεκριμένη έγινε μετά από πρόσκληση της-λέγε με, ιδέες κατεβάζω!- Λιλας με τα λιλά, για μια σειρά συνταγών που θα έχουν ως θέμα τους αποκλειστικά ελληνικά προϊόντα…
Τα τελευταία χρόνια,λοιπόν,από τότε που μπορώ να αποφασίζω για το τι θα μαγειρέψω τα Χριστούγεννα, η επιλογή μου είναι πάντα χοιρινό.
Το απόλυτα ελληνικό χριστουγεννιάτικο φαγητό.
Τη γαλοπούλα έτσι κι αλλιώς την αντιπαθώ,αφήστε που δεν είναι καν ελληνική συνήθεια,οπότε ένας λόγος παραπάνω να την αποφύγω στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι,που μπορεί να μην είναι 100% παραδοσιακά ελληνικό,ωστόσο το κυρίως πιάτο,ναι,θέλω να μην είναι ξενόφερτο…και είναι αυτό που επίσης θα μαγειρέψω πάλι φέτος!
Αν κι εσείς έχετε βαρεθεί τη γαλοπούλα,ή δε σας ικανοποιεί…
….να ένα φαγητό,gourmet,με αρώματα Χριστουγέννων,που και εορταστικό είναι στο σερβίρισμα,και πιο ελαφρύ,από μια γεμιστή γαλοπούλα ,και πιο φίνο,και φυσικά εύκολο, δεδομένου οτι η μισή προετοιμασία έχει γίνει από την προηγούμενη, οπότε τι μένει…το στρώνουμε στη γάστρα και ο φούρνος θα το ψήνει….κι εμείς απολαμβάνουμε ένα …long play αρωματικό εορταστικό χριστουγεννιάτικο καφέ με αυτούς που αγαπάμε…
Μη φανταστείτε πως είμαι η δημιουργός του πιάτου…η δόξα στη Ντ.Νικολάου,από την οποία πήρα τη συνταγή…εγώ την εκτελεσα και ήταν ,ω ναι, άξια!
Λουκουμάκι αρωματικότατο….
Το κρασί για το χοιρινό παίζει από λευκό chianti έως πορτό και ξηρό κόκκινο…εγώ εδώ θα διάλεγα κάτι σε ροζέ μάλλον, ένα Syrah ή Μελιαστό Σπυρόπουλου…
Πηγή: cookthebook