Μαγιονέζα Νηστίσιμη

 

2 φλιτζάνια του τσαγιού νερό
½ φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι
1 κουταλιά της σούπας ξύδι
1 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλιά του γλυκού μουστάρδα
Μία πρέζα αλάτι
2 κουταλιές της σούπας κάπαρη ψιλοκομμένη
1 φλιτζάνι του τσαγιού καλαμποκέλαιο
2-3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμόνι
Αναμιγνύουμε το αλεύρι με το νερό σε μία κατσαρόλα και τα ανακατεύουμε συνεχόμενα, με  μέτρια φωτιά, μέχρι να γίνουν μία πηχτή κρέμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και όταν κρυώσει τη βάζουμε στο μπλέντερ, προσθέτουμε τη ζάχαρη, το ξύδι, το αλάτι και τη μουστάρδα, τα χτυπάμε και ρίχνουμε σιγά -σιγά και ενναλάξ το λάδι και το χυμό λεμονιού. Τέλος αν θέλουμε ρίχνουμε και την ψιλοκομμένη κάπαρη, για ποιο πικάντικη γεύση.

Πηγή: Οι Συνταγές της Λόπης, http://lopis-place.blogspot.com/2012/03/blog-post_12.html.

Πριν αλλάξετε σελίδα…
Μπορεί να βρεθήκατε εδώ, αλλά είναι σίγουρο -πιστεύουμε- πως υπάρχουν συνταγές απολύτως σχετικές μ αυτό που ψάχνετε! Πάρτε ιδέες για μια παραλλαγή, ή, εμπνευστείτε για κάτι λίγο διαφορετικό σήμερα!
Διαλέξτε ποιά σας ενδιαφέρει περισσότερο και δείτε:

  1. Κοτόπουλο φιλέτο στο φούρνο με μαγιονέζα…
  2. Πατάτες φούρνου με μαγιονέζα
  3. Η μαγιονέζα αλλιώς(της νηστείας και του…
  4. Πατατοσαλάτα νηστίσιμη