ΜΑΛΑΚΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ME ΦΥΣΤΙΚΟΒΟΥΤΥΡΟ KAI ΒΡΩΜΗ

 
image

Εδώ και 2-3 βδομάδες είχα κολλήσει στα ίδια κιλά οπότε έπρεπε να κάνω αλλαγές στη διατροφή μου. Πρόσθεσα λοιπόν περισσότερες φυτικές ίνες στο διαιτολόγιο μου καταναλώνοντας περισσότερα προϊόντα ολικής άλεσης, φρούτα και βρώμη. Δεν είχα δοκιμάσει ποτέ μέχρι τώρα τη βρώμη, όχι ότι έχανα και τίποτα σε γεύση.., αλλά το ότι συγκαταλέγεται ανάμεσα στα super foods, δηλαδή τροφές που μας βοηθούν να μένουμε υγιείς και αγέραστοι, μου είναι αρκετό για να το εντάξω στην καθημερινότητά μου. Για να μη σας τα πολυλογώ καθιέρωσα μια χούφτα βρώμη την ημέρα (ή μάλλον τη νύχτα) μέσα σε γιαούρτι και το θαύμα έγινε, έφυγε μάνι-μάνι ακόμα ένα κιλό. Επειδή όμως το πολύ το Κύριε ελέησον το βαριέται και ο παπάς ήθελα να βρω κι έναν διαφορετικό τρόπο να το δοκιμάσω και κατά προτίμηση λίγο πιο γευστικό. Ύστερα από ενδελεχή έρευνα έπεσα πάνω στη συγκεκριμένη συνταγή η οποία μας εξέπληξε ευχάριστα. Τρώγονται κάλλιστα και σκέτα, χωρίς τη γέμιση. Εννοείται ότι αν κάνουμε διατροφή δεν τα τρώμε 5-5….ένα εδώ κι εκεί έτσι για να ξεγελιόμαστε!

image



ΥΛΙΚΑ: 

Για τα μπισκότα : 1 1/2 φλιτζάνι νιφάδες βρώμης

1/2 φλιτζάνι αλεύρι

1 φλιτζάνι ζάχαρη
1/2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/2 κουτ. γλυκού σόδα

1 πρέζα αλάτι
1/2 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1/2 φλιτζάνι φυστικοβούτυρο*
1/2 φλιτζάνι βούτυρο

1 αβγό
*για σπιτικό φυστικοβούτυρο δείτε εδώ: σπιτικό φυστικοβούτυρο  
Για τη γέμιση*: 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη

                          1 φλιτζάνι φυστικοβούτυρο
                          1 κουτ. σούπας βούτυρο
                          1/4 φλιτζανιού γάλα 
*τη γέμιση αυτή μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε και ως επικάλυψη σε cupcakes, brownies κτλ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το βούτυρο, τη ζάχαρη, το αβγό, τη βανίλια και το φυστικοβούτυρο μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε καλά τα υπόλοιπα υλικά και έπειτα ενώνουμε τα 2 μείγματα. Παίρνουμε με ένα κουτάλι λίγη-λίγη τη ζύμη και τη βάζουμε σε μπαλάκια πάνω σε λαδόκολλα αφήνοντας 2-3 εκατοστά απόσταση μεταξύ τους και τα πατάμε για να γίνουν πιο «πλακέ». Ψήνουμε για 8 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180β. 
Για τη γέμιση χτυπάμε στο μούλτι όλα τα υλικά μαζί μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές κρεμώδες μείγμα. 
Βάζουμε τη γέμιση στο κέντρο ανάμεσα από 2 μπισκότα και τα πατάμε. 

Αυτή είναι μια cache (αποθηκευμένη) εκδοχή της σελίδας από την πηγή: That’s Eat!, http://thatseat.blogspot.com/2013/03/me-kai.html.

Πριν αλλάξετε σελίδα…
Μπορεί να βρεθήκατε εδώ, αλλά είναι σίγουρο -πιστεύουμε- πως υπάρχουν συνταγές απολύτως σχετικές μ αυτό που ψάχνετε! Πάρτε ιδέες για μια παραλλαγή, ή, εμπνευστείτε για κάτι λίγο διαφορετικό σήμερα!
Διαλέξτε ποιά σας ενδιαφέρει περισσότερο και δείτε:

  1. Μαλακά μπισκότα με peanut butter
  2. Μπισκότα με βρώμη και cranberries
  3. Μαλακά Μπισκότα με Κομμάτια Σοκολάτας