Μανιτάρια φρικασέ με σταμναγκάθι

 

Το σταμναγκάθι είναι ας πούμε το άγριο ραδίκι της Κρήτης. Ονομάστηκε έτσι μάλλον επειδή οι Κρητικοί έκλειναν το στόμιο της στάμνας με αυτό το χόρτο ωστε να μη μπαίνουν έντομα στο νερό.

Εχει μια ενδιαφέρουσα πικρόγλυκη γεύση.

Θα το μαγειρέψουμε έυκολα και γρήγορα με μανιτάρια.

Σωτάρουμε λοιπόν τα μανιτάρια μας, τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με μαρούλι, σπανάκι, ρόκα και σταμναγκάθι να βράσουν, προσθέτουμε αυγολέμονο κι είμαστε έτοιμοι:

Πηγή Δειπνοσοφίσματα

Πριν αλλάξετε σελίδα…
Μπορεί να βρεθήκατε εδώ, αλλά είναι σίγουρο -πιστεύουμε- πως υπάρχουν συνταγές απολύτως σχετικές μ αυτό που ψάχνετε! Πάρτε ιδέες για μια παραλλαγή, ή, εμπνευστείτε για κάτι λίγο διαφορετικό σήμερα!
Διαλέξτε ποιά σας ενδιαφέρει περισσότερο και δείτε:

  1. Σπανακόρυζο με Σταμναγκάθι
  2. ΣΤΑΜΝΑΓΚΑΘΙ ΜΕ ΣΩΣ ΡΟΚΦΟΡ ΜΕ ΡΟΔΙ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΙΑ
  3. SPAGHETTI ME SAMBUCA, ΦΡΕΣΚΟ ΣΟΛΟΜΟ ΚΑΙ ΣΤΑΜΝΑΓΚΑΘΙ
  4. Φασόλια μαυρομάτικα με σταμναγκάθι

Τι αναζητούν οι επισκέπτες σ αυτή τη συνταγή:

  • μανιταρια με σταμναγκαθι φρικασε
  • σταμναγκαθι με μανιταρια