ΜΑΝΙΤΑΡΟΣΟΥΠΑ ΒΕΛΟΥΤΕ

 

ΥΛΙΚΑ :

1 κιλό μανιτάρια ποκιλία (πλευρώτους,σαμπινιον..)
2 μεγάλα κρεμμύδια
1 ματσάκι μαϊντανό
1 κούπα βασιλικό
1 κ.σ πάπρικα
1 κούπα κρέμα γάλακτος
1 λίτρο ζωμό βοδινού
1 ποτήρι λευκό κρασί
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ :

Κόβουμε τα μανιτάρια σε ροδέλες και τα κρεμμύδια επίσης,τα σωτάρουμε σε μία κατσαρόλα μέχρι να μαλακώσουν,γύρω στα 5 λεπτά και τα σβήνουμε με το κρασί.Μόλις απορροφήσει το κρασί ρίχνουμε τα μυρωδικά και το ζωμό χαμηλώνουμε τη φωτιά και το ξεχνάμε για μισή ώρα περίπου να πιεί το ζουμί του και να μαλακώσουν τα υλικά μας.Ρίχνουμε τη κρέμα αλατοπιπερώνουμε και περνάμε τη σούπα μας απο το μπίμερ ή ένα μεγάλο μπλέντερ,αν θέλουμε τη παιρνάμε και απο το σινουά για πιο λεπτή γεύση.

Oινολογική παρέμβαση :   Ένας somelier θα με μισήσει τώρα αλλά προτείνω prosecco κρασάκι παγωμένο για τα δικά μου γούστα και καψαλιστό ψωμί και…………..

Πηγή: executive cooking, http://executivecook.blogspot.com/2012/01/blog-post_24.html.

Πριν αλλάξετε σελίδα…
Μπορεί να βρεθήκατε εδώ, αλλά είναι σίγουρο -πιστεύουμε- πως υπάρχουν συνταγές απολύτως σχετικές μ αυτό που ψάχνετε! Πάρτε ιδέες για μια παραλλαγή, ή, εμπνευστείτε για κάτι λίγο διαφορετικό σήμερα!
Διαλέξτε ποιά σας ενδιαφέρει περισσότερο και δείτε:

  1. Μανιταρόσουπα
  2. Μανιταρόσουπα…με λαχανικά του Φώτη!
  3. ΜΑΝΙΤΑΡΟΣΟΥΠΑ
  4. μανιταρόσουπα με καρύδι