Μανιταρόπιτα

 

Δείτε τη συνταγή στο Mageiras.gr

Υλικά

  • Ένα πακέτο φύλλο σφολιά τας
  • Μισό κιλό τυρί για τόστ κομμένο σε φέτες
  • Μισό κιλό ζαμπόν φέτες
  • Μια κρέμα γάλακτος
  • Ένα μικρό κουτί μανιτάρια ψιλοκομμένα
  • 250 γραμ. ανθότυρο

Εκτέλεση

Βουτυρώνομαι ένα ταψί ή μια λαμαρίνα βαθιά της κουζίνας και απλώνομαι το ένα φίλο σφολιάτας . κατόπιν
από πάνω προσθέτουμε μια σειρά φέτες τυριού και μια σειρά ζαμπόν. Και μετά προσθέτουμε όλα
τα υπόλοιπα υλικά , αφού τα έχουμε ενώσει όλα μαζί σε μια λεκανίτσα και τα έχουμε ανακατέψει.

Προσθέτουμε και πάλι φέτες τυρί και φέτες ζαμπόν και από πάνω βάζουμε το φύλλο σφολιάτας.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για μίση ώρα και ένα τέταρτο.

Η πίτα σερβίρεται ζεστή και είναι κατάλληλη και για μπουφέ.

Πηγή: Mageiras.gr

Πριν αλλάξετε σελίδα…
Μπορεί να βρεθήκατε εδώ, αλλά είναι σίγουρο -πιστεύουμε- πως υπάρχουν συνταγές απολύτως σχετικές μ αυτό που ψάχνετε! Πάρτε ιδέες για μια παραλλαγή, ή, εμπνευστείτε για κάτι λίγο διαφορετικό σήμερα!
Διαλέξτε ποιά σας ενδιαφέρει περισσότερο και δείτε:

  1. Μανιταρόπιτα με γιαούρτι
  2. Μανιταρόπιτα 2
  3. Μανιταρόπιτα με ζαμπόν
  4. Μανιταρόπιτα χωρίς φύλλο