Μαρμελάδα ακτινίδιο

 

1 κιλό μαρμελάδα , Χρόνος προετοιμασίας: 15’ , Χρόνος ψησίματος : 40’, Κόστος : 4€

Υλικά:
1½ κιλό βιολογικά ακτινίδια καθαρισμένα
500 – 600 γρ. ζάχαρη
1 βανίλια
Χυμός ½ λεμονιού

Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τα ακτινίδια, τα πλένουμε και τα ψιλοκόβουμε μέσα σε μία κατσαρόλα.

Βράζουμε τα ακτινίδια σε μέτρια φωτιά για περίπου 15 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη βανίλια και συνεχίζουμε το βράσιμο για ακόμη 20 λεπτά.

Ανακατεύουμε συχνά για να μην μας κολλήσει η μαρμελάδα στη βάση της κατσαρόλας και στα τελευταία λεπτά προσθέτουμε το χυμό λεμονιού.

Για να αποστειρώσουμε τα βαζάκια: προθερμαίνουμε το φούρνο στους 100 °C.

Πλένουμε καλά με ζεστό νερό τα βάζα και τα καπάκια και τα σκουπίζουμε πολύ καλά.

Πάνω σε ένα ταψί στρώνουμε μία πετσέτα κουζίνας, τοποθετούμε τα βάζα και τα καπάκια ανάποδα και φουρνίζουμε για 10 – 15 λεπτά.

Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα γεμίζουμε αμέσως με τη ζεστή μαρμελάδα.

Κλείνουμε καλά τα καπάκια τους, τα τοποθετούμε ανάποδα πάνω στον πάγκο της κουζίνας μας μέχρι να κρυώσουν και στη συνέχεια τα διατηρούμε στο ψυγείο.

Η σελίδα δείχνει cache εκδοχή (στιγμιότυπο) περιεχομένου συνταγής από το public domain: http://www.foodtrails.gr/marmelada-aktinidio-bio/. – Μεταβείτε στην πηγή με το σύνδεσμο: FoodTrails Magazine » ΣΥΝΤΑΓΕΣ http://www.foodtrails.gr/marmelada-aktinidio-bio/.

Πριν αλλάξετε σελίδα…
Μπορεί να βρεθήκατε εδώ, αλλά είναι σίγουρο -πιστεύουμε- πως υπάρχουν συνταγές απολύτως σχετικές μ αυτό που ψάχνετε! Πάρτε ιδέες για μια παραλλαγή, ή, εμπνευστείτε για κάτι λίγο διαφορετικό σήμερα!
Διαλέξτε ποιά σας ενδιαφέρει περισσότερο και δείτε:

  1. Τηγανιά κοτόπουλου με μαρμελάδα λεμονιού
  2. ακτινίδιο γλυκό κουταλιού
  3. Συνταγή για σπιτική μαρμελάδα πορτοκάλι
  4. Μαρμελάδα Αχλάδι

Τι αναζητούν οι επισκέπτες σ αυτή τη συνταγή:

  • youtube marmelada aktinidio
  • μαρμελαδα ακτινιδιο