Μαρμελάδα μήλο με μπανάνα, βιταμίνες στο…

 

image

Μήλα και μπανάνες, μπανάνες και μήλα… η λαϊκή έχει κατακλυστεί από αυτά τα δύο φρούτα που βρίσκονται γύρω μας σε αφθονία. Για να λέμε την αλήθεια, τα μήλα και οι μπανάνες είναι δύο φρούτα που τρώνε κατά κόρον τα παιδιά και προτιμούν οι μαμάδες.

Αυτά τα δύο φρούτα επέλεξα να κάνω μαρμελάδα μια και τα δικά μου τα παιδάκια έχουν αρχίσει να το ρίχνουν στις φράουλες τώρα τελευταία. Πρώιμες, δεν λέω, αλλά αποτελούν σαφή πρόκληση!


Λίστα για ψώνια
4 μήλακαθαρισμένα 
2 μπανάνες ώριμες καθαρισμένες
ζάχαρη ίση με τη μισή ποσότητα των καθαρισμένων φρούτων  
χυμό μισού λεμονιού

Η γενικότερη φιλοσοφία των μαρμελάδων μου είναι η ζάχαρη να ισούται με το μισό βάρος των  καθαρισμένων φρούτων κι ως εκ τούτου θα πρέπει να ζυγίζετε τα φρούτα σας αφού τα καθαρίσετε. 

Σε ένα κατσαρολάκι, βάζετε τα καθαρισμένα φρούτα σας, τη ζαχαρίτσα σας, και προσθέτετε γενναία το λεμόνι για να προλάβετε το μαύρισμα.
Βράζουμε τα φρούτα μας σε χαμηλή φωτιά, βάζοντας λίγο νεράκι για να μην κολλήσουν και τα αφήνουμε να βράσουν έως ότου να λιώσουν και να μπορούν να πολτοποιηθούν. 
Προσοχή, θα πρέπει να υπάρχουν υγρά όταν τελειώσει το βράσιμο των φρούτων ώστε όταν πολτοποιήσετε τα φρούτα να έχετε μια ζουμερή μαρμελάδα χωρίς να τρέχει!

Τα φρούτα θα τα πολτοποιήσετε αφού κρυώσουν και θα φυλάξετε τη μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βάζα.

Τα βάζα τα έχουμε αποστειρώσει αφού τα τοποθετήσουμε ανάποδα στη σχάρα του φούρνου στον αέρα, στους 100ο Κελσίου για 15 λεπτά. Τα βάζα τα γεμίζουμε καυτά με τη ζεστή μαρμελάδα για να επιτευχθεί η κονσερβοποίηση της μαρμελάδας.
Προσέξτε! εάν βάλετε τη μαρμελάδα σε ζεστό βάζο θα συνεχιστεί ο βρασμός της και θα σας πήξει περισσότερο οπότε σιγουρευτείτε ότι έχει λίγα υγρά μέσα της.
Η μαρμελάδα αυτή έχει όλη τη μυρωδιά της μπανάνες και τα θρεπτικά συστατικά των φρούτων που περιέχει!!!
Φιλιά, Φωτεινούλα

Αυτή είναι μια cache (αποθηκευμένη) εκδοχή της σελίδας από την πηγή: Οι καλύτερες συνταγές μου, http://feedproxy.google.com/~r/blogspot/tEttP/~3/WfaEYFp4VMA/blog-post_14.html.

Πριν αλλάξετε σελίδα…
Μπορεί να βρεθήκατε εδώ, αλλά είναι σίγουρο -πιστεύουμε- πως υπάρχουν συνταγές απολύτως σχετικές μ αυτό που ψάχνετε! Πάρτε ιδέες για μια παραλλαγή, ή, εμπνευστείτε για κάτι λίγο διαφορετικό σήμερα!
Διαλέξτε ποιά σας ενδιαφέρει περισσότερο και δείτε:

  1. Μαρμελάδα αχλάδι-μήλο-μπανάνα!
  2. Μαρμελάδα Φράουλα με Μήλο και Βανίλια
  3. Μαρμελάδα μπανάνα
  4. Μαρμελάδα μήλο