Μαρμελάδα μήλο

 

Δείτε τη συνταγή απο Betty’s Cuisine

Τίποτα καλύτερο από νόστιμες μαρμελαδίτσες
 φτιαγμένες από τα χεράκια μας! 
 Για το πρωϊνό μας, το απογευματινό των παιδιών, 
για το γιαουρτάκι και τις τάρτες μας!

 Υλικά για 2 μέτρια βάζα:

3-4 μήλα κόκκινα (1 κιλό)
700 γρ ζάχαρη
2 κουταλάκια κανέλα
Χυμός από μισό λεμόνι
Καθαρίζουμε τα μήλα από φλούδια και κουκούτσια 
και τα κόβουμε σε μικρούς κύβους.
 Βάζουμε τα μήλα σε μεγάλο μπολ, προσθέτουμε την ζάχαρη, 
ανακατεύουμε καλά, σκεπάζουμε με μεμβράνη 
και αφήνουμε το μπολ όλο το βράδυ στο ψυγείο.
 Την επόμενη μέρα μεταφέρουμε τα μήλα σε κατσαρόλα 
και βάζουμε σε δυνατή φωτιά.
Μόλις πάρουν βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μισό
 και βράζουμε για 20-25 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά.
 Αν θέλουμε την μαρμελάδα χωρίς μεγάλα κομμάτια φρούτου, 
σε αυτό το σημείο μπορούμε να τα λιώσουμε λίγο
με το ραβδομπλέντερ!
Ρίχνουμε την κανέλα και το χυμό λεμονιού 
και βράζουμε για 5 λεπτά ακόμα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και όπως είναι η μαρμελάδα καυτή 
γεμίζουμε με μεγάλη προσοχή
τα ζεστά αποστειρωμέναβάζα.
Βιδώνουμε το καπάκι σφιχτά, αναποδογυρίζουμε τα βάζα
 και τα αφήνουμε έτσι μέχρι να κρυώσουν εντελώς.
Όταν ανοίξουμε τα βάζα τα διατηρούμε στο ψυγείο. 
 Στην φωτό ποζάρουν 3 από τις πιο νόστιμες μαρμελάδες:
πορτοκάλι, φράουλα και μήλο!
Απολαύστε τις!

Πηγή: Betty’s Cuisine

Πριν αλλάξετε σελίδα…
Μπορεί να βρεθήκατε εδώ, αλλά είναι σίγουρο -πιστεύουμε- πως υπάρχουν συνταγές απολύτως σχετικές μ αυτό που ψάχνετε! Πάρτε ιδέες για μια παραλλαγή, ή, εμπνευστείτε για κάτι λίγο διαφορετικό σήμερα!
Διαλέξτε ποιά σας ενδιαφέρει περισσότερο και δείτε:

  1. Φανταστικό κέικ με κεράσι ,καρύδα ,και μαρμελάδα!!
  2. Μαρμελάδα αχλάδι-μήλο-μπανάνα!
  3. Κομπόστα μήλο με σταφίδες
  4. Σταφύλι μαρμελάδα