Μελιτζάνες με ρεβύθια

 

Δείτε τη συνταγή στο Vegetarian Recipes
Υλικά

1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
3 μελιτζάνες
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
2 κόκκινες πιπεριές
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κ.γ. αποξηραμένο θυμάρι
1 κ.γ. ρίγανη
1 κ.γ. κορίανδρο
1/2 κ.γ. πάπρικα
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
5 φρέσκες μαλακές ντομάτες
1 φλιτζάνι βρασμένα ρεβίθια

Εκτέλεση

Κόψτε τις μελιτζάνες κατά μήκος σε 4 λεπτές φέτες. Αλείψτε τις με λάδι και ψήστε για 20 λεπτά. Αναποδογυρίστε τις μελιτζάνες και ψήστε για 10-15 λεπτά ακόμα. Σε μια κατσαρόλα ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Σωτάρετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Ξεφλουδίστε τις ντομάτες και κόψτε τες σε μικρά κομμάτια ή χτυπήστε τες στο food processor για λίγα δευτερόλεπτα. Προσθέστε την ντομάτα και τα μυρωδικά στην κατσαρόλα και μαγειρέψτε για 7 λεπτά. Προσθέστε τις μελιτζάνες στην κατσαρόλα και ανακατέψτε καλά. Κόψτε τις πιπεριές σε λωρίδες και ρίξτε τες στην κατσαρόλα μαζί με τα ρεβίθια. Χαμηλώστε τη φωτιά και μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά. Ανακατέψτε καλά στο τέλος χωρίς να ανησυχείτε αν θα λιώσουν οι μελιτζάνες. Αφήστε το φαγητό να σταθεί για λίγο πριν σερβίρετε. Σερβίρετε με ρύζι.

Πηγή: Vegetarian Recipes

Πριν αλλάξετε σελίδα…
Μπορεί να βρεθήκατε εδώ, αλλά είναι σίγουρο -πιστεύουμε- πως υπάρχουν συνταγές απολύτως σχετικές μ αυτό που ψάχνετε! Πάρτε ιδέες για μια παραλλαγή, ή, εμπνευστείτε για κάτι λίγο διαφορετικό σήμερα!
Διαλέξτε ποιά σας ενδιαφέρει περισσότερο και δείτε:

  1. ΡΕΒΥΘΙΑ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ
  2. ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΣΟΥΠΑ ΑΠΟ ΨΗΤΕΣ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΚΑΙ ΡΕΒΥΘΙΑ
  3. Μελιτζάνες παπουτσάκια με κιμά
  4. κολοκυθόπιτα με άρωμα βανίλιας (American style)