Μελιτζάνες παπουτσάκια με κιμά

 



Μελιτζάνες παπουτσάκια με κιμά


Melitzanes papoutsakia

Η αυθεντική συνταγή παπουτσάκια. Από τα πολύπλοκα, αλλά νοστιμότατα φαγητά της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας. Είναι τόσο γευστικό, που κανείς δεν μπορεί να του αντισταθεί.



4.5 αστέρια από
2 σέφ

Προετοιμασία: 40 λεπτά
| Μαγείρεμα: 1 ώρα 30 λεπτά
| Σύνολο: 2 ώρες και 10 λεπτά

Συνταγή για: 6 μερίδες


Διατροφικά στοιχεία για 1 μερίδα = 300 gr

Θερμίδες: 590 | Λιπαρά: 35 gr

Υλικά:


Φλάσκες μελιτζάνες:
6



Μοσχαρίσιο κιμά:
500 γρ.


Ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες ντομάτες:
500 γρ.



Ψιλοκομμένο κρεμμύδι:
1 μέτριο


Ψιλοκομμένο σκόρδο:
1 σκελίδα



Ξερό δεντρολίβανο, θυμάρι, ρίγανη, μαντζουράνα, βασιλικό:
από 1/2 κουταλάκι


Ζάχαρη:
1/2 κουτάκι


Αλάτι, πιπέρι:
όσο χρειαστεί



Βούτυρο:
3 κουταλιές



Αλεύρι:
4 κουταλιές



Γάλα:
1 1/2 κούπα



Άσπρο πιπέρι:
1 πρέζα



Μοσχοκάρυδο:
1 πρέζα



Τριμμένη φρυγανιά:
1 κουταλιά



Τριμμένο τυρί:
2 κουταλιές



Ελαιόλαδο:
1 κούπα

Οδηγίες:


1. Βγάζετε το κοτσάνι από τις μελιτζάνες και τις κόβετε στη μέση. Τις σκάβετε αφαιρώντας περίπου την μισή σάρκα τους. Τις αλατίζετε και τις αφήνετε περίπου μισή ώρα να ξεπικρίσουν.

2. Ψιλοκόβετε τη σάρκα που αφαιρέσατε από τις μελιτζάνες. Ζεσταίνετε σε τηγάνι 4 κουταλιές από το ελαιόλαδο και ρίχνετε τη σάρκα, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Τα τηγανίζετε ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να μαλακώσουν. Τα κατεβάζετε από τη φωτιά.

3. Σε άλλο σκεύος ζεσταίνετε 2 κουταλιές από το ελαιόλαδο και καβουρδίζετε τον κιμά. Όταν καβουρδιστεί προσθέτετε την τηγανισμένη σάρκα, τα αρωματικά φυτά, τις ντομάτες, αλατοπίπερο και λίγη ζάχαρη. Μαγειρεύετε σε σιγανή προς μέτρια φωτιά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.

4. Σκουπίζετε τις μελιτζάνες από τα υγρά τους. Ζεσταίνετε όλο το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τηγανίζετε τις μελιτζάνες και από τις δύο πλευρές. Τις αραδιάζετε σε ταψί, τις αλατοπιπερώνετε ελαφρά και μοιράζετε το μείγμα του κιμά στην κοιλότητα που σκάψατε.

5. Ζεσταίνετε σε κατσαρολάκι το βούτυρο να λιώσει (προσοχή να μην κάψει) και ρίχνετε το αλεύρι. Ανακατεύετε και μαγειρεύετε ανακατεύοντας για ένα λεπτό περίπου. Προσθέτετε το γάλα, ενώ συνεχίζετε το ανακάτεμα, μέχρι να πήξει. Προσθέτετε αλάτι, άσπρο πιπέρι και μοσχοκάρυδο. Μοιράζετε την μπεσαμέλ πάνω από τις μελιτζάνες και τις πασπαλίζετε με το τυρί και την φρυγανιά.

6. Ψήνετε στους 180 βαθμούς για 40 περίπου λεπτά ή μέχρι να ροδίσει το τυρί. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό.

Μαγειρεύτηκε στις 21 Σεπτεμβρίου 2010
από την syntages24


Πριν αλλάξετε σελίδα…
Μπορεί να βρεθήκατε εδώ, αλλά είναι σίγουρο -πιστεύουμε- πως υπάρχουν συνταγές απολύτως σχετικές μ αυτό που ψάχνετε! Πάρτε ιδέες για μια παραλλαγή, ή, εμπνευστείτε για κάτι λίγο διαφορετικό σήμερα!
Διαλέξτε ποιά σας ενδιαφέρει περισσότερο και δείτε:

  1. Παπουτσάκια Μελιτζάνες με Μακαρονάκι Κοφτό
  2. ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΙΑ
  3. Μελιτζάνες παπουτσάκια …εναλλακτικά
  4. Μελιτζάνες με ρεβύθια

Τι αναζητούν οι επισκέπτες σ αυτή τη συνταγή:

  • παπουτσάκια με κιμά αργυρω
  • παπουτσάκια με κιμά
  • μελιτζανες παπουτσάκια αργυρω
  • παπουτσάκια με κιμά αργυρω μπαρμπαριγου
  • παπουτσάκια αργυρω
  • παπουτσάκια μελιτζάνες αργυρω μπαρμπαριγου
  • μελιτζάνεσ παπουτσάκια με κιμά
  • μελιτζάνες παπουτσάκια αργυρώ μπαρμπαρίγου
  • παπουτσακια αργυρως